Gar Katliamı Davası: Kamu görevlileri yargılanmadı, IŞİD beraat ettirildi

10 Ekim Katliamı davasında sorumlu kamu görevlileri sanık sandalyesine oturmazken, hiçbir sanık 'insanlığa karşı suç'tan ceza almadı. Avukat Kaya, “IŞİD insanlığa karşı suçtan beraat ettirildi. Tek bir karakol polisi bile yargılanmadı. Devletin sorumluluğunu ortaya koyan her noktada yargı kalkan kaldırdı" dedi.

  • ü
  • 02 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Tren Garı’nda 10 Ekim 2015’te IŞİD’in saldırısı sonucu 103 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin görülen davada katliamın adım adım gelmesini izleyen sorumlular cezasız bırakıldı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası vererek dava bir çırpıda kapatıldı.

‘MAHKEMENİN KARARI, DEVLET POLİTİKASININ DEVAMIDIR’

Davanın avukatlarından Gülşah Kaya, mahkeme heyetinin verdiği kararın bir bütün olarak devlet politikasının devamı ve 9 yıldır süren 10 Ekim yargılamasının açık yüzü olduğuna dikkat çekti.

“Bu memleketin rejim değişikliğinin başlangıcı olarak kabul edebileceğimiz en kanlı katliamının davasını sürdürüyoruz yıllardır” diyen Kaya, şunları kaydetti:

‘KATLİAMLARLA KOLTUK SAĞLAMLAŞTIRAN BİR İKTİDAR…’

“Herkesin gözleri önünde gelen bir katliamlar silsilesi ile bu ülkede koltuk sağlamlaştıran bir iktidar var. Dönemin başbakanından çete liderlerine kadar herkesin bir şeyler bildiğini söylediğine tanıklık ettik. Yargılama içinde bugün ceza alan sanıkların uzun yıllar boyunca ve hatta katliamdan birkaç gün öncesine kadar nasıl takip edildiğini telefonlarının dinlendiğini ama önlem alınmadığını belgelerle gördük.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘KAMU GÖREVLİLERİ SANIK SANDALYESİNE OTURMADI’

Yargılama süresince hiçbir kamu görevlisinin sanık sandalyesine oturmadığına dikkat çeken Kaya, şöyle devam etti:

“Ancak bu yargılamada tek bir karakol polisi bile yargılanmadı. Devletin sorumluluğunu ortaya koyan her noktada yargı kalkan kaldırdı. Bugün aynı yargı insanlığa karşı suçtan IŞİD’i beraat ettirdi. Mahkeme zabıtlarında ne yazarsa yazsın, herkes gerçeği biliyor. Ancak bilmek değil, yargılamakla adalet gelecek. O nedenle gerçek failler yargılanıp ceza alana kadar, insanlığa karşı suç kabul edilene kadar hukuk mücadelemiz sürecek.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com