‘Fetö borsası’nın mimarı savcı Okan Bato’ya hapis ve para cezası

'Fetö' borsasının mimarı olarak bilinen Eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı vekili Okan Bato, Yargıtay 7’nci Ceza Dairesi tarafından “rüşvet ve şantaj” ithamı ile 2 yıl 11 ay hapis cezasına ve 33 bin 333 TL para cezası verdi.

  • ü
  • 11 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

‘FETÖ’ borsası iddialarıyla yargılanan İzmir Cumhuriyet eski Başsavcısı vekili Okan Bato’ya, Yargıtay 7. Ceza Dairesi tarafından 2 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, Bato’nun cezasını ertelemedi ve mal varlığına da el konulmasına hükmetti. Bato’nun eşinin ve akrabalarının mal varlığındı ciddi artışlar yaşanmıştı.

Eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı vekili Okan Bato, Yargıtay 7’nci Ceza Dairesi tarafından “rüşvet ve şantaj” ithamı ile 2 yıl 11 ay hapis cezasına ve 33 bin 333 TL para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, cezanın ertelenmesine yer olmadığına hükmederek, Bato’nun mal varlığına da tedbiren el konulmasına karar verdi. Bu gelişme, hukuki süreçler açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Okan Bato’nun yargılanma süreci, kamuoyunda geniş bir yankı uyandırdı.

Bato’nun eşi ve akrabalarının mal varlığındaki ciddi artış kamuoyuna yansımasının ardından hakkında HSK tarafından inceleme başlatılmış ve daha sonra konu yargıya intikal ettirilmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Okan Bato, hakkındaki iddaiların kamuoyuna mal olmasının ardından Antalya’ya düz savcı olarak atanmıştı. HSK, daha sonra ikinci bir atama yaparak Bato’yu Erzincan’a sürdü. Bu atama Bato’ya verilen sürgün cezası olarak değerlendirilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com