Fernas madencilik işçileri açlık grevine başladı

Bağımsız Maden İş Sendikası'ndan yapılan açıklamayla, Fernas işçilerinin açlık grevine başladıkları duyuruldu: Şu an itibarıyla çözüm olana kadar buradan ayrılmıyoruz, yemek yemiyoruz, kimseyle görüşmüyoruz. Elimizden gelen her yolla derdimizi anlattık, Artık sadece çözüm bekliyoruz.

  • ü
  • 14 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Direnişteki Fernas işçileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bugün yürüyüş başlatmıştı.  Polis, yürüyüş yapan işçilere saldırdı, bazı işçiler fenalık geçirdi. İşçiler, taleplerinin karşılanması için açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Bağımsız Maden İş Sendikası’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Şu an itibariyle çözüm olana kadar buradan ayrılmıyoruz, yemek yemiyoruz, kimseyle görüşmüyoruz! Elimizden gelen her yolla derdimizi anlattık, görüşebildiğimiz herkesle görüştük, aşabildiğimiz her engeli aştık. Artık sadece çözüm bekliyoruz.” denildi.

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan ve AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik isimli şirkette, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarılan işçilerin eylemi devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Talepleri karşılanmayan işçiler, 25 Eylül’de ise Soma’dan Ankara’ya doğru yürüyüş başlattı. 2 Ekim’de Ankara’ya ulaşan işçiler, Temelli’de polis tarafından durduruldu. TBMM’ye gelerek seslerini duyurmak isteyen işçilerin engellenmesi üzerine muhalefet milletvekilleri, Fernas madencilerini otobüsle TBMM’ye götürdü.

Daha sonra AKP’li vekillere taleplerini ileten ancak sonuç alamayan Fernas işçileri, Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdürdü.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

“Muhattap, cevap ve çözüm arıyoruz” diyen Fernas işçileri, bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yürüyor. Yürüyüşe polis müdahale ederken, bazı işçiler fenalık geçirdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com