Facebook’tan karşı hamle: Diyanet’in sayfasına erişim kısıtlaması getirdi

Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İstanbul'da Haniye için düzenlenen cenaze namazına dair paylaşımını kaldırarak hesabı kısıtladı.

  • ü
  • 02 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Türkiye, sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirirken, karşı hamle Meta’ya bağlı Facebook’tan geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) yaptığı İsmail Haniye’ye ait cenaze paylaşımını kaldıran Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hesabına da kısıtlama getirdi.

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye’nin ölümü ile ilgili içeriklerin paylaşımını kısıtlamıştı. Bu gelişme üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu sabah itibarıyla Türkiye’de Instagram’a erişim engeli getirmişti.

İLK İŞARET FAHRETTİN ALTUN’DAN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz tarihinde sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Instagram’ın Haniye ile ilgili taziye mesajlarını engellemesini sert bir şekilde eleştirmişti.

ŞİRKETİN DİĞER PLATFORMUNDAN KARŞI HAMLE

BTK tarafından Meta Platforms’a bağlı Instagram’a getirilen erişim engelinin ardından, karşı hamle de Meta’ya bağlı Facebook’tan geldi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İstanbul’da Haniye için düzenlenen cenaze namazına dair paylaşımını kaldırarak hesabı kısıtladı.

ALİ ERBAŞ AYASOFYA’DA KILIÇLA HUTBEYE ÇIKTI

Tahran’da suikast sonucunda hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Heniyye için Ayasofya’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesi için camii minberine elinde kılıçla çıktı.

İran’ın Tahran şehrinde suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Haniyye’nin cenaze töreni Katar’ın başkenti Doha’da yapılırken, Ayasofya’da Haniyye için gıyabi cenaze namazı düzenlendi. Türkiye’nin birçok şehrinde düzenlenen gıyabi namazların en dikkat çekeni ise Ayasofya’da gerçekleşti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com