Instagram yasağı e-ticareti vurdu: Günlük zarar 1,9 milyar lira

Siyasi baskılarla BTK'nın Instagram’a yasak getirmesi ve kapatılmasının günlük 1,9 milyar TL’lik bir ciro kaybı anlamına geldiği belirtildi.

  • ü
  • 02 Ağustos 2024
  • ü
  • Ekonomi

Instagram'a erişim engeli getirilmesi e-ticareti vurdu.

Instagram’a siyasi baskılarla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirilmesi ve e-ticareti vurdu. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, e-ticaretin yüzde 10’unu sosyal medyanın oluşturduğunu belirterek, “Instagram’ın kapatılması günlük 1,9 milyar TL’lik bir ciro kaybı anlamına geliyor” dedi.

NE OLDU, NE OLACAK?

BTK’nın sitesinde yapılan açıklamada, “instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir” denilmişti. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, platformun ne zaman açılacağına ilişkin yaptığı açıklamada, “Katalog suç kapsamında Instagram’ı uyardık, karşılık gelmeyince kapattık. Kurallara uyarlarsa açacağız.” dedi.

GÜNLÜK 1,9 MİLYAR TL’LİK CİRO KAYBI

Konuyla ilgili Sözcü’den Gülben Dikmen’e konuşan ETİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, e-ticaretin yüzde 10’unu sosyal medyanın oluşturduğunu belirterek, Instagram’ın kapatılmasının e-ticarette günlük 1,9 milyar TL’lik bir ciro kaybı anlamına geldiğini söyledi.

‘E-TİCARETİN YENİ NORMALLERİNDEN BİRİ’

Ekmekçi, “Doğrudan sosyal medya platformlarında gezinerek alışveriş yapmak, artık e-ticaretin yeni normallerinden biri” diyerek, Instagram’ın önemine vurgu yaptı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘INFLUENCERLARIN YARATTIĞI CİRO YÜZDE 8 CİVARINDA’

Türkiye perakendesinin yüzde 2’sinin doğrudan sosyal medya üzerinden gerçekleştiğini ifade eden Ekmekçi, “Indirekt olarak influencerların platformlara yarattığı ciro yüzde 8 civarında. E-ticarette sosyal medya üzerinden gerçekleşen ticaret trafiği direkt olarak günde 931 milyon TL, indirekt olarak günde 978 milyon TL’yi buluyor. Instagram’ın kapatılması da toplamda 1,9 milyar TL’lik bir ciro kaybı anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com