Eski kayyım, sahipleri tutuklanıp şirketleri satılan Boydak için Meclis araştırması istedi

TMSF'ye devredildikten sonra Boydak Holding'de 1 yıl yönetim kurulu başkanlığı yapan Abdullah Güzeldülger, Bekir Boydak'ın tutuklanması sonrası yaptığı yorumda şirketlerin siyasi ve yargı eliyle nasıl talan edildiğini anlattı. Gelecek Partili Güzeldülger, Meclis araştırması istedi.

  • ü
  • 21 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Boydak ailesinin tüm üyeleri cezalandırıldı. (Soldan Sağa Alt) Memduh Boydak, Hacı Boydak, Şükrü Boydak; (Soldan Sağa Üst) Murat Bozdağ, Erol Boydak, İlyas Boydak, Bekir Boydak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Boydak Holding’de 1 yıl kayyım yönetim kurulu başkanı olan Gelecek Partisi kurucusu Abdullah Güzeldülger, Bekir Boydak’ın tutuklanmasına ve İstikbal, Bellona gibi şirketlerin haraç mezat satılmasına tepki gösterdi.

Güzeldülger, eski asker Mehmet Dağcı’nın “Bekir Boydak’ın tutuklanması için Alemdağ’da kaldığı çiftlik evine 50 polis gitmiş. Çiftlik kapısının girişinde Bekir Boydak “buyursunlar gelsinler” demesine rağmen, çiftlik kapısını kırıp, evin içine ayakkabı ile girerek, her tarafı darmaduman etmişler” paylaşımına yorum yaptı.

Bekir Boydak ters kelepçi ile gözaltına alınmıştı.

Gülen cemaati ile mücadele adı altında yapılanları, ‘Boydak Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış bir bürokrat’ olarak değerlendiren eski kayyım Güzeldülger, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün BOYDAK’la beraber cemaat taraftarı olarak bilinen ailelerde durum özetle şöyle;

Haklarında yapılan tahkikatlardan dolayı korkan ve malvarlığından siyasilere ve yargı sistemine bağışlarda bulunan aileler bu fedakârlıklarının karşılığında özgürlüklerini teminat altına aldılar. Bu feragatte bulunmayan ailelerse mahkemelerde ve hapishanelerde günlerini geçiriyorlar.

FETÖ Borsası meclis araştırmasıyla araştırılmalı ve TMSF yönetimindeki şirketlerde yapışan suistimaller, şirketlerin içlerinin boşaltılması, iktidarın aparatı CEO’ların şirketleri iktidara yakın çevrelere kullandırması gibi konular bir rapora bağlanıp yargıya teslim edilmelidir.

2016 yılında el konulan şirketlerin şeffaf bir şekilde, el konulduğu günkü aktif-pasifi ile dolar bazında değerleri ile bugünkü durumları kamuoyuna ayrıntılı olarak sunulmalıdır. Bugüne kadar TMSF tarafından yapılan, üstü kapalı genel açıklamalardan öteye geçmemiştir.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NE OLMUŞTU?

Bekir Boydak, hakkındaki hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından İstanbul’da ikamet ettiği evinde gözaltına alınarak daha sonra tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Boydak’lardan 8 kişi cezaevinde bulunurken, holdingin bünyesinde Bellona, İstikbal gibi markalarının da satılacağı ortay açıkmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com