İstikbal ve Bellona Mobilya satılıyor: Sahipleri hapiste, şirketleri mezatta

El konulan ve TMSF bünyesine geçirilen Boydak Holding'in iki önemli markası İstikbal ile Bellona; Doğanlar Mobilya'ya satılıyor. 

  • ü
  • 20 Mart 2024
  • ü
  • Ekonomi

Boydak ailesinin tüm üyeleri cezalandırıldı. (Soldan Sağa Alt) Memduh Boydak, Hacı Boydak, Şükrü Boydak; (Soldan Sağa Üst) Murat Bozdağ, Erol Boydak, İlyas Boydak, Bekir Boydak

El konulan ve 15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişimi sonrası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) bünyesine geçirilen Boydak Holding’in iki önemli markası İstikbal ile Bellona; Kelebek ve Doğtaş’ı da bünyesinde bulunduran Doğanlar Mobilya’ya satılıyor.

Doğtaş, Kelebek, Lova ve Ruum Store gibi markaları bünyesinde bulunduran Doğanlar Mobilya Grubu, sahipleri cezaevinde tutulan iki şirketi daha satın alacak.

TUTUKLU BOYDAK’LARIN SAYISI 8 OLDU

Dün, Bekir Boydak’ın ters kelepçe ile gözaltına alınıp tutuklanması sonrası İstikibal ve Bellona’nın da sahipleri olan Boydak ailesinden tutuklu bulunanların sayısı 8’e yükseldi. Şükrü Boydak, Memduh Boydak, Hacı Boydak, Mustafa Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak, Erol Boydak ve Murat Bozdağ aileden tutuklu olan isimler. Daha önce de Boydak ailesinden birçok kadın ve erkek yasal bankaya para yatırmak, sendika üyeliği, yardım derneğine bağışta bulunmak gibi suçlamalarla tutuklanmıştı.

DOĞANLAR, YARIM ASRI DEVİRDİ

Hedeflerinde sektördeki güçlerini artırmak olan grup, halktv.com.tr’nin bildirdiğine göre; hukuksuzca el konulan iki şirketin bünyelerine katarak yeni dönemde yurt içinde 100, yurt dışında ise 25 yeni mağaza açmayı planlıyor.

Hacı Ali Doğan’ın 1972’de Çanakkale Biga’da açtığı küçük mobilya dükkanı, bugün dünya çapında üretim ve ihracat yapan dev bir gruba dönüştü.

Davut Doğan ve kardeşi İsmail Doğan’ın önderliğinde büyüyen Doğanlar Mobilya, Türkiye genelinde 733 mağaza ve 45 ülkede 109 satış noktasıyla küresel bir oyuncu haline geldi.

TÜRKİYE’DE 733 MAĞAZASI VAR

Doğanlar Mobilya Grubu, TMSF’nin satışa çıkarması beklenen Boydak Holding (el konulmasından sonra ismi değişti ve Erciyes Anadolu Holding oldu) şirketlerine, yani İstikbal, Bellona ve Form Sünger’e göz dikti. CEO’luğa 3 Nisan 2023’te getirilen sektörün deneyimli ismi Mustafa Karamemiş, 2024 ve sonrasında hem yurt içinde hem de dünya genelinde büyümenin hızlanacağını ifade etti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Karamemiş, “Türkiye’de toplam 733 mağazamız var. 2023’te 82 yeni mağaza açarak rekor kırdık. 2024’te ise bir adım ileriye giderek 100 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz. Şu anda 45 ülkede 109 satış noktasında ürünlerimiz satılıyor.” şeklinde konuştu.

TEMELİ 1950’LERİN SONUNDA ATILDI

Doğanlar Mobilya’na geçmesi beklenen İstikbal ve Bellona’nın temelleri ise 1950’li yılların sonda atılmıştı. Boydak Holding bünyesindeki iki güçlü markaya, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kayyım atanmıştı. Anılan markalar TMSF bünyesinde tutuluyordu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com