Erdoğan’ın eski danışmanı: Tuncay Özkan’ın çıkışı planlı, Özgür Özel’i sabote ediyor

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Tuncay Özkan'ın 'züppe' yanıtının planlı olduğunu, Özgür Özel'i ve CHP yönetimi hedef aldığını iddia etti. Beki, "Bunlar dinsiz, imansız, Allahsız, kitapsız' gibi sözlere bile hiddetlenmediği kadar bir 'elitist' sözüne hiddetlenmiş olabilir mi? Hadi canım, kim inanır!" dedi.

  • ü
  • 27 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’y yönelik kullandığı “gösteriş müptelâsı elitistler” ifadesine CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın ‘züppe’ yanıtının partide kendisine yer açma amaçlı ve Özgür Özel’in ‘normalleşme’ politikasına sabote amaçlı olduğunu belirtti.

Beki, Özkan’ın bu ifadeyi düşünmeden bir anda söylemediğine işaret ederek, “Belli ki nevri dönmüş de ağzına geleni söylemiş değil. Ağzından çıkanı kulakları duymasa TDK sözlüğü ile mahkeme kararlarının hakaret saymadığı “züppe” sözcüğünü seçmezdi. Bilinçli, üstüne düşünülmüş, riski ve savunması hesaplanmış bir seçim olduğu ortada.” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sözle ilgili savcılığın re’sen soruşturma açtığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ın da dava açtığını hatırlatan Beki, Karar gazetesindeki yazısında şu ifadelere yer verdi: “Fakat Tuncay Özkan’ın savunması dünden hazır. Ne yaptığını biliyor. Dün Gazete Pencere’ye kısaca konuşmuş. Tepkilere ve soruşturmaya karşı kendinden emin tavrı da bunu gösteriyor. Beklemediği, hazır olmadığı bir durum değil.

Planlıysa, önden tasarladıysa niye şimdi yaptı?

Bana sorarsanız cevabı, aynı gün Kılıçdaroğlu’nun T24’ten Murat Sabuncu’ya verdiği röportajda.

Diyor ki Kılıçdaroğlu:

Bir: “Aktif siyasete devam edeceğim…”

İki: “Normalleşme söylemi bunlara cesaret verir… Kurucu liderimize ‘ayyaş’ diyen o. Kadınlarımıza ‘sürtük’ diyen o. Muhaliflere ‘çapulcu’ diyen o. Gençlerimizi “dindar-kindar” ayıran o. Partimize ‘çöp-çamur-çukur’ diyen o. Genel Başkan’a ‘cibilliyetsiz’ diyen o. Kim yumuşayacaksa, kim normalleşecekse buyursun. Ben asla bunları unutup kabul etmeyeceğim.”

‘NORMALLEŞME POLİTİKASINI HEDEF ALIYOR’

Ve bu ikincisini, Özgür Özel’in normalleşme söylemi sorulduğunda söylüyor. Muhatap açık yani. Kendisinden sonra gelen yeni CHP yönetiminin, siyaseti normalleştirmesine karşı.

Eylül başında da CHP, tüzük kurultayına gidiyor.

Tuncay Özkan’sa geri gelmeyi, partide kendine yine yer açmayı isteyecek eski ekipten.

Yaptığı şeyin zamanlaması açık değil mi?

Normalleşmeyi, dolayısıyla Özgür Özel’i sabote ediyor.

ALINGANLIĞI ŞİMDİ Mİ TUTTU?

Provokatif çıkışının başka ne hedefi olabilir?

‘Bunlar dinsiz, imansız, Allahsız, kitapsız’ gibi sözlere bile hiddetlenmediği kadar bir ‘elitist’ sözüne hiddetlenmiş olabilir mi? Hadi canım, kim inanır!

Alınganlığı tam da şimdi mi tuttu? Tutacak başka zaman mı, fırsat mı bulamadı?

Parti içi iktidar mücadelesinde safları sıkılaştırmak için, kutuplaşmayı kızıştırıyorlar. Kimin helâlleşme siyaseti yürüttüğünü de unutturuyorlar. Bu bir.

İktidarla iş tutuyor gibi gösterip Özgür Özel’in altını oyuyorlar, bu da iki.

Ha, o arada Özgür Özel’i sıkıştırmak uğruna iktidara koz verip nefes mi aldırmışlar… Kendi partimiz, demeden CHP’yi zora mı sokmuşlar… Halkın gündemini saptırıp siyaseti mi kundaklamışlar… Umurları değil sanki. Etti mi size üç!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com