‘Züppe’ soruşturması açılan Tuncay Özkan: “Onun söylediğini söylüyorum” dedi, Dilruba’yı hatırlattı

Erdoğan'ın söylediği sözleri tekrarladığını ifade eden Özkan, "Ben farklı bir şey söylemedim, onun söylediğini söylüyorum, ‘Gösteriş müptelası, elitist” züppe demek" dedi.

  • ü
  • 26 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) “Gösteriş müptelası elitistler” diyen Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’a CHP İzmir Vekili Tuncay Özkan, “Züppe” dedi. Türk Dil Kurumu’na (TDK) ve Velev Sözlük’e  göre hakaret içermeyen kelime nedeniyle Özkan’a jet hızında soruşturma açıldı.

Erdoğan da 250 bin liralık tazminat davası açarken, AKP Elazığ Mahmut Rıdvan Nazırlı Özkan’ın annesine galiz küfür etti.

ÖZKAN GERİ ADIM ATMADI: ONUN SÖYLEDİĞİNİ SÖYLEDİM

Tuncay Özkan, tartışmalar hakkında sessizliğini Gazete Pencere’ye bozdu. Özkan, Erdoğan’ın söylediği sözleri tekrarladığını ifade etti. Özkan, “Ben farklı bir şey söylemedim, onun söylediğini söylüyorum, ‘Gösteriş müptelası, elitist” züppe demek” dedi.

Annesine ağır küfür eden Nazırlı hakkında da Özkan, “İçim nasıl kan ağlıyor bilemezsiniz. Hayatım boyunca unutmayacağım. Onunla mutlaka konuşacağız” ifadelerini kullandı.

‘KONUŞAN KİM OLURSA CANINA OKUYORLAR’

Özkan, şahsına verilen tepkinin ifade özgürlüğünü bitirme adımlarından biri olduğunu söyledi. Özkan, “Konuşan kim olursa olsun canına okuyorlar. Bakın Dilruba günlerdir cezaevinde. İfade özgürlüğü ortadan kalkarsa bir daha geri gelmez” düşüncülerini aktardı.

‘SIKINTI YOK, GİDERSE DE GİDER ALIŞIĞIZ’

Hakkındaki soruşturmadan sıkıntı duymadığını söyleyen Özkan, “Züppe hakaret değil. Soruşturmadan bir yere gitmez, giderse de gider, biz alışığız” diye konuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Partisinden bir eleştiri almadığını belirten Özkan, “Ankara değilim, dönünce konuşuruz bir problem olacağını zannetmiyorum” ifadelerini kullandı.

DİLRUBA KAYSERİLİOĞLU 15 GÜNDÜR TUTUKLU

İzmir’de Instagram yasağı nedneiyle AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, tutuklandı. Kayserilioğlu, 15 gündür tutuklu. AKP’li Özlem Zengin de dün (25 Ağustos) Kayserilioğlu’nun tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com