Erdoğan’a yolsuzluk suçlamasında bulunan Ali Yeşildağ’a cezaevinde suikast girişimi

Hakkında Türkiye'ye iade kararı verilen Ali Yeşildağ'ın, öldürüleceği istihbaratı üzerine cezaevinde özel bir bölüme alındığı iddia edildi.

  • ü
  • 01 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Erk Acarer, yayınladığı videolarla ‘Tayyip abi’ dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili pek çok yolsuzluk iddiasında bulunan ve Yunanistan’da tutuklanan Ali Yeşildağ’la ilgili dikkat çekici bir iddiayı gündeme getirdi.

Acarer’in iddiasına göre; Yeşildağ, Yunanistan’da tutuklu bulunduğu cezaevinde öldürülme ihtimaline karşı yeri değiştirildi, tek kişilik özel bölüme alındı.

Acarer’in paylaşımı şöyle: “Yunanistan’da, Ali Yeşildağ’ın kaldığı koğuşa cezaevi görevlilerinin girerek, onu cezaevinin özel bir bölümündeki tekli hücreye aldıkları belirtiliyor. Gerekçe Türkiye’den gelen şahısların cezaevinde bazı tetikçileri yönlendirmesi. Ali Yeşildağ’ın öldürüleceği istihbaratının Yunan yetkililerce tespit edilmesi üzerine bu karar alınıyor.”

NE OLMUŞTU?

2023’ün Kasım ayının ortasında Yunanistan sınır güvenliği, 54 yaşındaki Ali Yeşildağ’ı Ferecik’in kırsal bölgesinde bulmuş ve Türkiye-Yunanistan sınırını yasa dışı şekilde geçtiğini tespit etmişti. Yunan polis memurları, Yeşildağ’ın 1986 yılında 17 yaşındayken işlediği iddia edilen soygun ve cinayet suçlarından dolayı hakkında Türkiye tarafından çıkarılmış bir Interpol yakalama emri olduğunu belirtmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Ali Yeşildağ, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevi yıllarında korumalığını yapan Türk Medya Grubu’nun patronu Hasan Yeşildağ ve Zeki Yeşildağ’ın kardeşi olarak tanınıyor. Yeşildağ, 2023 yılında, hem kardeşleri hem de Erdoğan ile ilişkileri bozulduktan sonra, YouTube üzerinden Erdoğan’ı yüz milyonlarca dolarlık yolsuzlukla suçladığı videolarla adından söz ettirdi. Videoda Ali Yeşildağ; kendisinin de dahil olduğu bir suç organizasyonuyla, Erdoğan’ın 1 milyar dolarlık vurgun yaptığını iddia etti.

40 YILLIK ‘TANIDIK’

Yeşildağ’ın en çok ilgi çeken videosu, “Antalya havalimanı 3 milyar dolara satıldı ve Erdoğan 1 milyar dolarlık komisyonu cebine indirdi. Erdoğan sizin paranızı çalıyor ve sonra da bunun için onu alkışlamanızı istiyor” ifadelerinin geçtiği yayın oldu.

1961 yılında Rize’de doğan ve 1990 yılından itibaren halı saha işletmeciliği, gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri olan Ali Yeşildağ halen Gümülcine Cezaevinde tutuluyor.

Ali Yeşildağ ve iki kardeşi 40 yılı aşkın bir süredir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın ailevi ve profesyonel bağlarını sürdürmüştü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com