Erdoğan, İmamoğlu’nu hedef aldı: Yarı zamanlı başkanlık olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11'i büyükşehir olmak üzere 26 şehrin belediye başkanı adaylarını tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, İBB Başkanı İmamoğlu hedef aldı. Erdoğan, "İstanbul'u son 5 yıllık fetret devrinden mutlaka çıkartacağız. Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul asla ihmale gelmeyen bir şehirdir. Önce bu şehre aşık olacaksınız" dedi.

  • ü
  • 07 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aralarında İstanbul’un da olduğu 26 kentin belediye başkan adaylarını duyurdu. Konuşmasında ”İstanbul muradına kavuşacak” ifadesini kullanan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye’nin (İBB) başkan adayının Murat Kurum olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde partisinin 11 büyükşehir (İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Aydın, Samsun, Erzurum, Muğla, Ordu) ve 15 kentin (Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta, Artvin) belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhur İttifakı’nın İBB başkan adayının AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğu açıklandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Erdoğan, ismini açıkladığı belediye başkan adalarına başarılar dileyerek, “Adayları kapsamlı istişareler, araştırmalar, değerlendirmeler sonunda belirledik. Bu konuda da eksiğimiz fazlamız olabilir. Bu konuda samimi gayret gösterdiğimizden hiç kimse şüphe etmesin. Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. Artık 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz.” dedi.

‘ÖZGÜR ÖZEL’İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ’

Konuşmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef alan Erdoğan, “Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadan vesayet gölgesi altında bitmeye yüz tuttu. Bu seçimle Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Bunun için öncelikle CHP’nin başındaki zatın teröristlere sahip çıkmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Özgür efendi bize sataşarak prim kazanmaya çalışıyor ancak boynunda diyet borcu ile siyaset yapılmaz. Özgür efendi gitsin önce bizimle uğraşmak yerine vasilerinden efendilerinden kurtulsun, anayasal düzene kastetmekten tutuklanan bir teröristi cezaevinden tünel kazarak kurtarmanın derdinde.” dedi.

‘YARI ZAMANLIK BAŞKANLIK YAPILMAZ’

İstanbul muradına kavuşacağını ifade eden Erdoğan, “İstanbul’u son 5 yıllık fetret devrinden mutlaka çıkartacağız. Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul asla ihmale gelmeyen bir şehirdir. Önce bu şehre aşık olacaksınız. Bugünden itibaren hepimizin görevi ismi açıklanan arkadaşımız için koşturmaktır.”diye konuştu.

İŞTE ADAYLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından belediye başkan adaylarını illerin alfabetik sırasıyla tanıttı.

Artvin: Mehmet Kocatepe
Aydın: Mustafa Savaş
Balıkesir: Yücel Yılmaz
Bingöl: Erdal Arıkan
Bitlis: Nesrullah Tanğlay
Bursa: Alinur Aktaş
Çanakkale: Jülide İskenderoğlu
Çankırı: Hüseyin Filiz
Denizli: Osman Zolan
Düzce: Faruk Özlü
Edirne: Belgin İba
Elazığ: Şahin Şerifoğulları
Erzurum: Mehmet Sekmen
Eskişehir: Nebi Hatipoğlu
Giresun: Aytekin Şenlikoğlu
Isparta: Şükrü Başdeğirmen
Kastamonu: Tahsin Babaş
Kocaeli: Tahir Büyükakın
Muğla: Aydın Ayaydın
Ordu: Mehmet Hilmi Güler
Rize: Rahmi Metin
Samsun: Halit Doğan
Sinop: Yakup Üçüncüoğlu
Tokat: Eyüp Eroğlu
Yalova: Mustafa Tutuk
İstanbul: Murat Kurum

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com