Emekli maaşını 10 bin TL’ye çıkaran Erdoğan: 2024’ü ’emekliler yılı’ ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin günlerdir beklediği ek zam oranını açıkladı. Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 zam yapılacağını belirterek, "Emekli maaşı alt sınırını ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz" dedi.

  • ü
  • 16 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapacağız” dedi.

Erdoğan başkanlığında yapılan yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Erdoğan, “Memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25 ve SSK ile Bağkur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Farklı artışların açtığı rahatsızlığı gördüğümüz için birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. ‘Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum” dedi.

Erdoğan, “Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir.” açıklamasında bulundu. Erdoğan, “Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Erdoğan, hayat pahalığını önlemeye yoğunlaştıklarını belirterek, “Aylık çekirdek enflasyonun Eylül’deki yüzde 5,3 seviyesinden Aralık ayında yüzde 2,3 seviyesine gerilemesi yürüttüğümüz kararlı mücadelenin işaretidir. Ancak hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelemizde milletimizin yardımını bekliyoruz” dedi.

‘SEYİRCİ KALMAMIZ BEKLENEMEZ’

9 askerin hayatını kaybettiği çatışmayla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Suriye operasyon sinyalı verdi. Erdoğan, “Irak ve Suriye’de eli kanlı caniler var oldukça içimiz rahat etmeyecektir. kimse bizden farklı bahanelerle bölücü alçakların semirtilmesine seyirci kalmamızı bekleyemez. inşallah önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine hangi tahditleri savurduğuna hangi hesaplar içinde olduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları muhakkak atacağız. Yapacağımız yeni harekatlarla sadece şehitlerimizin dökülen kanlarının yitirdiğimiz canların hesabını misliyle sormakla kalmayacak, geleceğimizi de güvence altına alacağız” dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com