‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ öldürülmeden önce tarikatlardan tehdit aldığını açıklamış

Sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" lakabıyla tanınan Ramazan Pişkin'in bıçaklı saldırıda yaşamını yitirdiği olayla ilgili soruşturma sürerken, Pişkin'in daha önce bazı tarikatlar tarafından tehdit edildiğini söylediği ortaya çıktı.

  • ü
  • 01 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’da “Ramazan Hoca” olarak tanınan Ramazan Pişkin, İstanbul Fatih’te tartıştığı bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’da Ulu Camii’ndeki konuşmalarıyla tanınan ve “Ramazan hoca” olarak tanınan Ramazan Pişkin, dükkanında bilinmeyen bir sebepten dolayı bir kişi ile tartıştı. İsmi henüz öğrenilemeyen şahıs, tartışma sonrasında Ramazan Pişkin’i bıçakladı.

Bıçaklanarak ağır yaralanan Pişkin, hastaneye kaldırıldı. Pişkin’in kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

TARİKATLAR TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞ

Cinayetin ardından Pişkin’in, daha önce tarikat üyeleri tarafından tehdit edildiğini belirttiği bir video ortaya çıktı. Pişkin’in videoda “Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. İsmi önemli değil, benim cahil insalarla, kendini bilmez, edepten, terbiyeden, ahlaktan yoksun insanlarla ne dünyada ne ahirette hiçbir ilişkim olamaz. Ben tüm tarikatlar sapıktır dememişim. Hurafeler var, maalesef rant kapısına dönüşmüşlerdir. Mutlak manada hepsi değil, genel anlamda sıkıntı var, uyutma politikası var. Tek tük iyi hocalarımız var ama genel anlamda tarikatlar şu anda bidat ve hurafelerle doludur. Tarikatlar bir yorumdur. Kuran’ın parçası değildir. Biz kimseye hakaret etmiyoruz, edebimizle söylüyoruz. Biz yüce Allah ile geldik onunla gideriz. Hiç kimseden korkum yok. Maalesef benim dükkanıma gelip ortalığı karıştırıyorlar. Geliyorlar bizi burada rahatsız ediyorlar. Sizi Allah’a havale ediyorum. Tek başıma da olsam kimseden korkum yoktur” demişti.

YAKINLARI CENAZEYİ TESLİM ALDI

Ramazan Pişkin’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alındı. Cenazeyi teslim almaya gelen akrabası Ahmet Arif, Pişkin’in zararsız bir insan olduğunu söyleyerek üzgün olduklarını belirtti. Polis ekiplerinin şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Arif, Pişkin’i Diyarbakır’da defnedeceklerini ifade etti.

Cenazeyi teslim almaya gelen yakını Ahmet Arif , ”Rahmetli Ramazan benim öz teyzemin oğluydu. Ben de sadece bıçakla yaralandığını hastaneye kaldırıldığını ondan sonra hayatını kaybettiğini duydum. Hastaneden sonra vefat edince Adli Tıp’a getirilmiş. Bundan sonraki süreçte teşhis edilecek. Sonra teslim alıp gerekli işlemlerden sonra Diyarbakır’a gömeceğiz. Çok acı bir olay. Zararsız bir insandı. Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüz. İnşallah ortaya çıkar. Sanırım adli konu. Polisler gerekli soruşturmayı yapıyor. İnşallah sonuç alınacak” dedi.
Öte yandan adli tıpta yapılan incelemelerin ardından Ramazan Pişkin’in cenazesi memleketi Diyarbakır’a gönderildi. Cenazenin bugün Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com