Diyarbakır’daki yangında can kaybı 11’e yükseldi

Sağlık Bakanı Koca tarafından verilen son bilgiye göre; Diyarbakır-Mardin arasında çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

  • ü
  • 21 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangında can kaybı 11’e yükseldi, onlarca kişi yaralandı.

Dün saat 22.15’te çıkan anız ile örtü yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerledi.

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin’den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, “Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com