Dilruba Kayserilioğlu’na 7,5 ay hapis cezası verildi 

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'na 'halkın bir bölümünü aşağılama' suçlamasıyla yedi buçuk ay hapis cezası verildi.

  • ü
  • 03 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir’de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve 29 Ağustos’ta tahliye olan Dilruba Kayserilioğlu 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında çıktı.

TCK 216/1-2 maddesinde düzenlenen ”halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” suçlarından 18 gün tutuklu kalan Kayserilioğlu için hazırlanan iddianamede ayrıca, TCK 218. maddesi uyarınca suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde verilecek cezaların yarı oranına kadar artırılabileceği de yer aldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde Dilruba’yı ziyaret etmişti. Tututkluluğun kabul edilemez olduğunu söylemişti.

29 Ağustos’ta Dilruba’nın tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edilirken gece saatlerinde tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilmişti. Annesi, gece saatlerinde kimseye haber verilmeden tahliye edilmesi sebebiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com