DEM Parti, kayyım atamasını yargıya taşıdı

DEM Parti, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı yürütmenin durdurulması talebiyle İdare Mahkemesine başvuruda bulundu. Başvuruda, 'kayyımın sistematik saldırıların devamı olduğuna' dikkat çekildi.

  • ü
  • 18 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı yürütmenin durdurulması ve sonuçların ortadan kaldırılması talebiyle İdare Mahkemesine başvurdu.

Başvuru dilekçesinde; 31 Mart seçimlerinde Mehmet Sıddık Akış’ın Hakkari’de oyların yüzde 48,92’sini alarak belediye eşbaşkanı seçildiği, il genel meclisi seçimlerinde de partilerinin, oyların yüzde 54,11’ini alarak birinci parti olduğu vurgulanarak, “Ancak 3 Haziran 2024 tarihinde müvekkil partili belediye eş başkanı görevden alınmış ve yerine yine müvekkil partili belediye meclis üyelerinden birinin belediye başkan vekili seçilmesi gerekirken davalı kurumca Hakkari Valisi belediye başkan vekili olarak atanmıştır” denildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘SİSTEMATİK SALDIRILARIN DEVAMIDIR’

MA‘nın haberine göre; kayyım atanmasının özellikle Kürt illerinde olağan hale getirildiği belirtilen dilekçenin devamında şu ifadeler yer aldı:

“Davaya konu idari işleme dayanak düzenleme olağanüstü düzenleme olmaktan çıkmış, olağanlaşmıştır. Nitekim 11 Eylül 2016’da başlayan kayyım atamaları, müvekkil partinin yerel yönetim deneyimlerine, kazanımlarına ve pratiklerine büyük bir darbe olarak tarihteki yerini almıştır.

Davaya konu idari işlemin de bu haliyle, müvekkil partinin temsil ettiği siyasete karşı kalıcılaşmış bir uygulamanın devamı olduğu açıktır. Eylül 2016 – Ağustos 2020 arasındaki kayyım rejimi pratiğine bakıldığında, meselenin tamamen DEM Parti siyaseti ve değerlerine yönelik sistematik saldırıların bir devamı olduğu görülecektir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com