DEM Parti, 3 ilde 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi yapacak

DEM Parti, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Diyarbakır, İzmir ve Van’da miting düzenleyeceklerini açıkladı: Bu ülkedeki adaletsizliğe karşı, savaşa karşı bütün sivil toplum örgütlerini ve barıştan yana olan herkesi alanlarda güçlü durmaya ve haksızlıklara karşı seslerini duyurmaya çağırıyoruz.

  • ü
  • 27 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı, 1 Eylül Dünya Barış Günü Deklarasyonu’nu, düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. Toplantıda konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, 1 Eylül gününde Diyarbakır, İzmir ve Van olmak üzere 3 ilde mitingler düzenleneceklerini söyledi.

‘DEMOKRATİK DEĞERLER HER GÜN BİRAZ DAHA BUDANIYOR’

Mitinglere ilişkin hazırlık çalışmalarının davam ettiğini aktaran Eren, “Türkiye’de birçok alanda adaletsizlikler devam ediyor. Her bir adaletsizlik yeni bir adaletsizliğe yol açıyor. Bu durum ise şiddeti tetikleyen unsurlardan biri haline geliyor. Türkiye’de çoklu krizler yaşanıyor. Toplumsal, siyasal, ekonomik ve adalet krizi devam ediyor. Toplumun demokratik değerleri her gün bir parça olacak şekilde budanıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘BARIŞTAN, ADALETTEN YANA OLAN HERKESİ ÇAĞIRIYORUZ’

Savaş politikalarını yürürlüğe koyan iktidarın yaratmış olduğu çoklu krizlere karşı 1 Eylül’de alanlarda olmalıyız. Kimliğimize, değerlerimize sahip çıkmak için halaylarımızla, zılgıtlarımızla alanlarda olmak zorundayız.barıştan yana olan herkesi alanlarda güçlü durmaya, haksızlıklara karşı seslerini duyurmaya çağırıyoruz” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com