DEM Parti Eş Başkanı Hatimoğulları: Kayyımlar, itfaiye araçlarının motorlarını sökmüş

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Kayyımlar, bazı belediyelerimizde iş makinelerinin, itfaiye araçlarını motorlarını sökmüşler. Bunu bütün Türkiye duysun" dedi.

  • ü
  • 29 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, İlke TV’nin canlı yayında, gazeteciler Dilek Can Odabaş, Hakkı Özdal, Candan Yıldız ve İbrahim Varlı’nın sorularını yanıtladı.

Diyarbakır’da başlayıp Mardin’e yayılan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili soru üzerine Tülay Hatimoğulları, “Yangınların ortaya çıkış nedenleri çok net. DEDAŞ, sorumsuzluğuna yönelik neredeyse her hafta gündemdir parlamentoda. DEDAŞ bu yangında ana sorumludur yargılanmalıdır. İkincisi bölge afet bölgesi ilan edilmelidir. Bu kadar büyük bir yangın oluyor normal bir ülkede bunlar yaşansa bakan istifa ederdi. Biz o bölgelerde belediyeleri aldık bizi yangını söndürebiliyor muyuz ile sınıyorlar. Belediyelerimiz seferber oldu ama havadan müdahale edilmedi” dedi.

Kayyımlardan devralınan belediyelerdeki iş makineleri ve itfaiye araçlarının motorlarını söküldüğünü söyleyen Hatimoğulları, “İtfaiyelerle ilgili şunu belirteyim: Kayyımlar, bazı belediyelerimizde iş makinelerinin motorlarını sökmüşler. Bunu bütün Türkiye duysun. İtfaiye araçları, iş makineleri… Bazı iş makinelerinin depolarına su doldurmuşlar, bazılarının motorlarını söküp yerde bırakmışlar. Akıl almaz şeyler yapmışlar. Biz düşmanlık hukuk dediğimizde abartıyor musunuz diyorlar. Bunun nesi abartı?” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com