Efkan Ala’dan DEM Parti’ye çağrı: Gelin destek olun…

Çözüm süreci döneminde İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, isim vermeden DEM Parti’ye çağrıda bulundu. Ala, "Bizim de onlara dediğimiz, gelin köstek olmayın. Destek olun" dedi.

  • ü
  • 08 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

AKP, Diyarbakır’da İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıttı. Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısına AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, partinin Diyarbakır Milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı.

Amida Haber’in aktardığına göre; AKP Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyaretinde konuşan Efkan Ala isim vermeden DEM Parti’yi hem eleştirdi, hem de dikkat çekici bir çağrıda bulundu.

‘GELİN DESTEK OLUN’

Çözüm süreci döneminde yapılanların hatırlatan Ala, “Daha önce buralarda hayal bile edilemeyen sessiz devrimleri gerçekleştirmedik mi birlikte. Başkalarının hayal edemediği şeyleri yapan bu kadro şimdi onların hayal edemediği şeyleri yapabilir. Bizim de onlara dediğimiz, gelin köstek olmayın. Destek olun. Milletin problemlerini çözelim. Problemden yararlanmayın. Problemlerin üzerine çocukları atmayın. Gençleri problemlerin önüne sürmeyin” dedi.

Ala, şöyle devam etti: “Gelin ey Türkiye’de siyaset yapanlar birlikte problemleri çözmek için herkesi yönlendirelim. Herkese alan açalım ve fırsat verelim, Türkiye’yi hedeflerine taşıyalım. Bunların en önemli kaynaklarından biri de belediye yönetimleridir.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

LEYLA ZANA’NIN ÇIKIŞINI HATIRLATTI

Çözüm süreci döneminde İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Efkan Ala’nın çözüm sürecinde yapılanları hatırlatıp isim vermeden DEM Parti’ye ‘destek’ çağrısında bulunması, geçtiğimiz günlerde çözüm sürecinin ‘buzdolabından çıkarılması’ için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunan Kürt siyasetçi Leyla Zana’nın sözlerini hatırlattı.

Yeni bir çözüm süreci için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işarete den Zana, 2013’teki çözüm sürecinin “Erdoğan’ı ve Öcalan’ı dışlamak isteyenler” nedeniyle sona erdiğini söyledi. Zana, “Zana, “Sayın Cumhurbaşkanı “süreci dondurucuya kaldırdım” diyor. E artık miadı geçmek üzere, bence dondurucudan çıkarıp bu işi esastan ele almak gerekiyor. Zaman kaybetmeden…” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com