Covid olduğu açıklanan ABD Başkanı Biden, seçim programını iptal etti

Seçim kampanyası yürüten ABD Başkanı Biden'in Covid 19 olduğu ve iyileşinceye kadar evinde dinleneceği açıklandı. Doktoru, Biden'ın burun akıntısı, öksürük ve genel halsizlik gibi semptomlar gösterdiğini söyledi.

  • ü
  • 18 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi sonrası Washington’da basın toplantısı düzenledi.(Credit Image: © Artem Priakhin/SOPA Images via ZUMA Press Wire)

Las Vegas konuşmasını aniden iptal etmesinden kısa bir süre sonra, ABD Başkanğ Joe Biden’ın COVID-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre yaptığı açıklamada, 81 yaşındaki Başkan’ın Çarşamba günü Las Vegas’taki ilk etkinliğinden önce testinin pozitif çıktığını ve “hafif semptomlar” geçirdiğini söyledi.

Jean-Pierre, Başkan’ın virüse karşı aşılandığını ve takviye dozları da olduğunu, Delaware’deki evine döneceğini ve burada kendini izole edeceğini kaydetti.

Sözcü, “Beyaz Saray, görevinin tüm gereklerini yerine getirmeye devam eden Başkan’ın durumu hakkında düzenli bilgilendirme sağlayacak” dedi.

Haber ilk olarak ülkenin en büyük kar amacı gütmeyen Latin hakları örgütü UnidosUS’un başkanı tarafından duyuruldu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

UnidosUS Başkanı Janet Murguia, Las Vegas’taki bir balo salonunda başkanı dinlemek üzere toplanan kalabalığa “Ne yazık ki az önce Başkan Biden ile telefonda görüştüm ve bu öğleden sonra bize katılamamaktan duyduğu derin hayal kırıklığını paylaştı. Hepimizin bildiği gibi Başkan birçok etkinliğe katıldı ve kısa süre önce COVID testi pozitif çıktı. Bu nedenle elbette kendisine tavsiye edilen önlemleri alması gerektiğini anlıyoruz ve kendisi kimseyi riske atmak istemedi” dedi.

Jean-Pierre’in ardından Biden’ın doktorundan gelen açıklamada, Biden’ın solunum hızı, ateşi ve kandaki oksijen seviyesinin normal olduğu ve bir doz tedavi aldığı belirtildi.

İsmi verilmeyen doktor, Biden’ın burun akıntısı, öksürük ve genel halsizlik gibi semptomlar gösterdiğini söyledi.

Açıklamada, “Semptomları hafif seyrediyor, solunum hızı 16‘da normal, ateşi 36 buçuk derecede normal ve nabız oksimetresi %97’de normal. Başkan ilk doz Paxlovid’i aldı. Rehoboth’taki evinde kendini izole edecek” denildi.

Biden Delaware’e uçmak üzere başkanlık uçağı Air Force One’a binmeye hazırlanırken gazeteciler ona nasıl hissettiğini sordu. Basın mensuplarına baş parmağı ile olumlu mesaj veren Biden, “İyi. Kendimi iyi hissediyorum” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com