Silahlı saldırı Trump için “Allah’ın lütfu” oldu: Salıncak eyaletlerde Biden’ı geçti

Saldırı sonrası Donald Trump, seçim sonuçlarını belirleyecek kararsız seçmenlerin bulunduğu "salıncak eyaletler"de rakibi Joe Biden'ın önüne geçti.

  • ü
  • 16 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapılan bir ankete göre Donald Trump, seçim sonuçlarını belirleyecek kararsız seçmenlerin bulunduğu “salıncak eyaletler”de rakibi Joe Biden’ın önüne geçti.

The Times/SAY 24 tarafından yapılan anket, Trump ile Biden’ın salıncak eyaletlerdeki son oy oranını ortaya koydu. Ankette, ABD’de başkanlık seçimlerinin belirlenmesinde kilit rol oynayan ve “salıncak eyaletler” adı verilen Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pensilvanya ve Wisconsin’da Trump’ın Biden’a karşı yarışı önde götürdüğü görüldü.

TRUMP, ANKETLERDE  KAÇ PUAN ÖNDE?

Trump, 7 puan ile Biden’a en büyük farklı Arizona’da atarken, Wisconsin’de 5, North Carolina, Georgia ve Nevada’da 4’er, Pensilvanya’da 3 ve Michigan’da da 2 puan önde çıktı.

10 KİŞİDEN BİRİ KARARSIZ

Bu salıncak eyaletlerde ankete katılanların yaklaşık yüzde 10’u hala kararsız olduğunu söylerken, kasımdaki seçimlere bağımsız aday olarak katılan Robert F. Kennedy Jr.’ye oy vermeyi düşündüğünü söyleyenlerin oranı ise yüzde 3 ile 5 arasında kaldı.

DEMOKRAT SENATO ADAYLARI ÖNDE

Ankette, Biden’ın söz konusu 7 eyalette Trump’ın gerisinde kalmasına rağmen, Demokrat Senato adaylarının ise yarışta Cumhuriyetçi rakiplerinin önünde gitmesi dikkati çekti.

Anket, 7 eyaletin her birinde, 4-12 Temmuz tarihlerinde yaklaşık 1000 katılımcıyla gerçekleştirildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com