Çiftçi için Meclis’e çağrı: ‘Borç ve faizlerin ertelenmesi zorunludur’

CHP Milletvekili Gürer, çiftçi için Meclis'i harekete geçmeye çağırdı: Çiftçi, üretici kredi borcunu ödeyemeyecek durumda, icralar kapıda. Borçların ertelenmesi için verdiğimiz kanun teklifinin Meclis'te öncelikle görüşülmesi ve 2027 yılına kadar borçların ötelenip, faizlerin silinmesi zorunludur.

  • ü
  • 24 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, domates, biber, patates, kavun, karpuz, fasulye, buğday, arpa, lahana, şeker pancarı, üzüm ve mısır gibi çeşitli ürünlerin üreticileriyle bir araya gelerek, çiftçilerin sorunları dinledi.

‘BAZI ÜRÜNLERDE ARZ AÇIĞI OLABİLİR’

ANKA’nın haberine göre; Gürer, çiftçilerin artan girdi maliyetleriyle orantılı bir gelire ulaşamadığını belirterek, “22 yıldır sürdürülen plansız tarım sürekli sorun üretti. Bu yıl ektiği üründen zarar eden çiftçi, 2025 yılında ürün desenini değiştirmesi durumunda bazı ürünlerde arz açığı meydana gelebilir. Bakanlık bugünden bu bağlamda planlama yaparak önlem almalıdır. Başta su sorunu olmak üzere hangi bölgede hangi ürün ekilmesi ve dikilmesi gerektiği ve ülke ihtiyaçlarına göre ürün deseni oluşturulması sağlanmalıdır” uyarısı yaptı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

MECLİS’E ÇAĞRI: BORÇ VE FAİZLER ERTELENMELİ

Gürer, bu yıl iktidarın açıkladığı düşük alım fiyatlarının enflasyon altında kaldığını ve düşük alım politikasıyla çiftçiyi tüccara mahkum ettiğini de belirtti.

Gürer, “Yaşanan sorunlar tüm üreticileri olumsuz etkilediği gibi çiftçinin zarar etmesi esnafa da olumsuz yansıdı. Çiftçi, üretici kredi borcunu ödeyemeyecek durumda. Çiftçi için icra da kapıda. Çiftçi borçlarının ertelenmesi için verdiğim kanun teklifinin mecliste öncelikle görüşülmesi ve 2027 yılına kadar borçların ötelenip faizlerin silinmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com