CHP’li vekiller Boğaziçi’ne girdi: Türkan Elçi’ye fiziki müdahale oldu

Boğaziçi Üniversitesi kampüsüne girmek isteyen milletvekilleri, Erdoğan'ın atadığı rektör Naci İnci’nin talimatıyla uzun süre engellendi. Bu sırada CHP milletvekili Türkan Elçi özel güvenliğin fiziki müdahalesine maruz kalırken, vekiller uzun uğraş sonucunda içeri girebildi.

  • ü
  • 05 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, EMEP Milletvekili İskender Bayhan ve CHP’li vekillerden oluşan heyet öğrencilere destek olmak için alternatif mezuniyet töreninde Boğaziçi Üniversitesi’nin kapısında engellendi.

Bu bu sırada kadın bir görevli CHP milletvekili Türkan Elçi’ye müdahale etmek istedi. Elçi, görevliyi uyararak geri çekilmesini sağladı. Milletvekilleri içeri girmek isterken güvenlik güçleri kol kola girerek vekillerin girişine engel oldu.

‘ENGELLEME KANUNSUZDUR’

Boğaziçi Üniversitesi’nin bir kamu kurumu olduğunu hatırlatan milletvekilleri, engellemenin kanunsuz olduğunu belirttiler. Engellemeye tepki gösteren ve Boğaziçi mezunu olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Yüksel Taşkın da, “Ben milletvekili olarak denetim görevi için geliyorum buraya. Cezaevi dışındaki her kuruma girebiliriz. Daha dün ODTÜ’ye gittik orada neden bir şey olmadı? Orada başka burada başka olur mu? Rektör neden rahatsız oluyor?” diye konuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

VEKİLLER MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

Daha sonra akademisyenler, ellerinde dövizlerle milletvekillerin olduğu alana ilerledi. Uzun uğraşlar sonucu şiddetli yağış altında içeri giren vekiller bu kez minibüsler ile gelen çevik kuvvet polisleri tarafından engellenmek istendi. Ancak vekiller onları da geçerek mezuniyet törenine katıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com