Rektör Naci İnci talimat verdi, CHP’li vekiller Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş başkanlığındaki yaklaşık 10 milletvekilinden oluşan heyet, Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör Naci İnci'nin talimatıyla alınmadı.

  • ü
  • 05 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş başkanlığındaki yaklaşık 10 milletvekilinden oluşan heyet, Boğaziçi Üniversitesi’ne Rektör Naci İnci’nin talimatıyla alınmadı. Üniversite girişinde gerginlik sürüyor.

Heyette CHP’li Okan Konuralp, Yüksel Taşkın, Tahsin Ocaklı ve Suat Özçağdaş ile EMEP’li milletvekili İskender Bayhan da yer aldı. Üniversiteye almayan CHP heyeti ile güvenlikle arasında gerginlik yaşandı.

MİLLETVEKİLİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Özçağdaş, üniversiteye girişte engellenmelerinin ardından şu ifadeleri kullandı:

“Kanunsuz uygulamaları görüşmek, öğrencilerle konuşmak, akademisyenlere destek için geldik. Biz Türkiye’deki cezaevindeki dışındaki her yere gireriz. Bu yoldan çekilin; siz milletvekillere müdahalede bulunacaksanız uyarıyorum sizi. Rektörün beni buraya sokmama yetkisi yok. Rektör benim denetimime tabi, milletvekiliyim ben..”

‘CEZAEVİ DIŞINDA HER KURUMA GİREBİLİRİZ’

Yaşananlara tepki gösteren ve Boğaziçi mezunu olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın da, “Ben milletvekili olarak denetim görevi için geliyorum buraya. Cezaevi dışındaki her kuruma girebiliriz. Daha dün ODTÜ’ye gittik orada neden bir şey olmadı? Orada başka burada başka olur mu? Rektör neden rahatsız oluyor?” diye konuştu.

Öte yandan üniversitenin öğretim üyelerinden Prof. Tuna Tuğcu da Güney Kampüs içinde meydana inmesinin engellendiğini duyurdu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com