CHP’li Gürer: Çiftçi, sigorta primini bile ödeyemez halde

CHP Milletvekili Gürer: Cumhurbaşkanı; çiftçi ve esnaf için BAĞ-KUR priminin 9 binden 7200 güne düşürüleceği sözünü vermişti ama aradan 2 yıl geçti, hiçbir düzenleme yapılmadı. 2009'da 1 milyon 16 bin çiftçi prim ödüyordu, bugün bu sayı 460 binin altına düştü. Artık çiftçiler prim bile ödeyemez duruma geldi.

  • ü
  • 21 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerin ve çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Emekli olduktan sonra da çalışmak zorunda kalanlara işaret eden Gürer, “2020 yılında 747 bin kişi emekli olduktan sonra çalışıyordu, bugün ise bu rakam 2 milyona ulaştı. Çünkü emekli olduktan sonra çalışmadan yaşamak çok güç hale geldi” dedi.

Gürer, emeklilerin zorunlu olarak kayıtlı çalıştığını vurgularken, kayıt dışı çalışanların da sayısının arttığını belirtti.

‘ERDOĞAN, ÇİFTÇİLERE SÖZÜNÜ TUTMADI’

Gürer, “Emekli olup da günübirlik işlerde çalışanlar, pazarcılık yapanlar var. Bu siyasi iktidar emeklinin rahatını adeta zehir etti. Emeklilere verilen maaş yetersiz, açlık sınırının altında. Emekli maaşıyla yaşamak artık olası değil” diye konuştu.

Çiftçilerin de büyük bir çıkmazda olduğuna değinen Gürer, emeklilik primleriyle ilgili verilen sözlerin tutulmadığını hatırlattı:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

“Cumhurbaşkanı, çiftçi ve esnaf için BAĞ-KUR priminin 9 binden 7200 güne düşürüleceği sözünü vermişti ama aradan iki yıla yakın süre geçti, bu konuda hiçbir düzenleme yapılmadı. 2009 yılında 1 milyon 16 bin çiftçi prim ödüyordu, bugün bu sayı 460 binin altına düştü. Artık çiftçiler prim bile ödeyemez duruma geldi, dolayısıyla emeklilik hakkına erişimleri de zorlaştı.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com