Çanakkale’de yangın: Boğaz, trafiğe kapatıldı

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde ekili arazide sebebi henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Tarım arazisinde ve ormanlık alanda etkili olan yangın rüzgarın etkisiyle yayılma eğiliminde. Boğaz trafiği tek yönlü askıya alındı, Büyükanafarta köyü de tahliye edildi.

  • ü
  • 18 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda, Eceabat ilçesi Akbaş mevkisindeki ekili arazide henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede çevredeki ormanlık alana sıçradı. Yangın nedeniyle boğaz trafiği tek yönlü kapatıldı, Eceabat ilçesindeki Büyükanafarta köyü de tahliye edildi.

AA’nın haberine göre, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce, çevredeki birçok yerleşim yerinden dumanı görülebilen yangının çıktığı yere ekipler sevk edildi. Ekipler, rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

BÜYÜKANAFARTA KÖYÜ TAHLİYE EDİLDİ

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise Çanakkale Boğazı gemi trafiğinin, söz konusu yangın nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındığı duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, yangın nedeniyle önlem amacıyla Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyünün tahliye edildiği belirtildi.

Açıklamada, gerek şehitlikleri gezmek için gelen ziyaretçilerin gerekse bölgede yaşayanların dikkatli olmaları istendi. Ayrıca, Kumköy ile Büyükanafarta köyleri arasındaki yolun ulaşıma kapatıldığı öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com