Tuzla’daki yangın diğer fabrikalara da sıçradı, patlamalar oluyor

Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği yangın, rüzgarın da etkisiyle bitişikteki bazı fabrikalara ve ormanlık alana da sıçradı.

  • ü
  • 18 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde otomotiv yedek parçası üreten bir fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Geniş bir alana kurulu fabrikada etkili olduğu belirtilen yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği yangın, rüzgarın da etkisiyle bitişikteki bazı fabrikalara ve ormanlık alana da sıçradı.

İstanbul’daki çok sayıda ilçe ile Kocaeli’den sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

VALİ GÜL YANGIN BÖLGESİNDE

İstanbul Valisi Davut Gül ise Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl ile olay yeri ve çevresinde inceleme yaptıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Vali Gül, sanayi bölgesindeki bir fabrikada 12.50 civarında meydana gelen yangının komşu parsellere de kısmen sirayet ettiğini söyledi.

Bütün kurum ve kuruluşların zamanında müdahale ederek yangının diğer fabrikalara ve ormana sıçramaması için canla başla mücadele ettiğini belirten Gül, “Gördüğünüz gibi rüzgar çok fazla. Havadan ve karadan müdahale ediliyor. İnşallah, ileriki saatler içerisinde yangının seyri daha net bir şekilde görülecek. Şu an itibarıyla korkulan çok fazla bir şey yok ama yangın devam ediyor, henüz kontrol altına alınmadı. Bütün kurumlar da kendi imkanları ölçüsünde burada el birliğiyle çalışıyor” diye konuştu.

‘BİLDİĞİMİZ KADARIYLA CAN KAYBI YOK’ 

Gazetecilerin soruları üzerine yangının çıktığı fabrikanın faaliyet halinde olduğunu ancak içeride kaç çalışan olduğunun bilinmediği kaydeden Gül, “Herhangi bir can kaybı yok, herhangi bir yaralanan yok. Şu an bildiğimiz bu kadar. İleride itfaiye raporuna göre, yangının sebebi, gerekçesi ve buna benzer teknik ayrıntılar belli olacak” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com