Bir başka ‘ahmak davası’: İfade özgürlüğü kararı verildi

İmamoğlu’na karşı açılan ‘ahmak davası' ile ilgili tartışmalar gündemdeki yerini korurken benzer bir davada dikkat çeken bir karar verildiği ortaya çıktı. CHP'li Oran’a “Böyle ahmaklık olmaz” diyen eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya, söyleminin 'ifade özgürlüğü' kapsamında değerlendirilerek ceza verilmediği ortaya çıktı.

  • ü
  • 30 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, CHP eski Milletvekili Umut Oran’a yönelik “Böyle ahmaklık olmaz” ifadelerini kullandı. Oran’ın şikayeti üzerine Topçu’ya açılan davada beraat kararı verildi.

HalkTV’nin haberine göre, önemin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, THY ile ilgili düzenlediği bir basın toplantısında kurum ile ilgili bir takım bilgi ve belgeleri paylaştı.

Bunun üzerine dönemin THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu 21 Eylül 2012’de bir gazeteye verdiği demeçte Umut Oran’a yönelik “Ya aklı basmıyor. Ya da önüne gelen her belgeyi servis ediyor Böyle ahmaklık olmaz” ifadelerini kullandı.

ORAN, YARGIYA TAŞIDI

Umut Oran, anılan ifadelerle onur ve şerefine saldırıda bulunulduğunu belirterek Topçu’nun bu ifadelerini dava konusu yaptı.

Hakkında dava açılan Topçu ise, soruşturma ve yargılama aşamasında yaptığı savunmalarda Oran’a yönelik hakaret kastının olmadığını kaydetti. Topçu, Oran’ın, THY hakkında mesnetsiz açıklamalar yaptığını, amacının ise bunlara yanıt vermek olduğunu öne sürdü.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Yargılama sonrası mahkeme, Topçu’nun, Oran’a yönelik ifadelerinin ‘Düşünce ve ifade özgürlüğü’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Kararda, siyasetçilerin en ağır eleştirileri dahi göğüslemesi gerektiğine, demokratik ve çoğulcu bir ülkede farklı düşüncelere tahammül gösterilmesi gerektiğine işaret edildi. Temyiz dosyasına bakan Yargıtay 18. Ceza Dairesi de ilk derece mahkemesinin verdiği kararı onadı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com