Özel: İmamoğlu’na kumpas kurdular, piyonu da Süleyman Soylu

Özgür Özel, İmamoğlu'nun istinaftaki davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. "İmamoğlu'na kısıtlama getirmek için kumpas kurmuşlar. Bu kumpasın piyonu da Süleyman Soylu" diyen Özel, ekledi: Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız, millet bunun çok daha şiddetlisini uygular.

  • ü
  • 24 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonel Başkanlık Kurulu toplantısına katılmak üzere bugün ABD’ye hareket etmeden önce havalimanında yaptığı açıklamada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun istinaftaki davasıyla ilgili soruları yanıtladı.

“Böyle bir saçmalık, fütursuzluk, böyle bir şuursuzluk yok. Ben Türkiye’ye böyle bir ayıbı bir daha yaşatacaklarını düşünmüyorum” diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

‘MİLET BÖYLE ŞEYLERİ SEVMİYOR’

“İstanbul seçmeni zaten bunları cezalandırmadı mı? Millet demokrasi tokadı attı, böyle şeyleri sevmiyor millet. Ekrem İmamoğlu’na bir kısıtlama getirmek için kumpas kurmuşlar. Bu kumpasın piyonu Süleyman Soylu. İcracılarını zaten herkes biliyor, lafın tamamı aptala söylenir. Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız, millet bunun çok daha şiddetlisini uygular. Kendilerine de Türkiye’ye de kötülük olur.”

Özel, “Eğer biz ABD’deyken böyle bir karar çıkarsa geri döneriz. Ben öyle bir güne uyanacağımızı düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. Özel, şöyle devam etti:

‘YSK’YA SÖYLEDİ DİYEREK CEZA VERMEYE ÇALIŞIYORLAR’

“6 genel başkan yardımcımızı görevlendirdik, toplantı yapılacak bu konuda. İBB Başkanımız da toplantının bir kısmına katılacak. Dün akşam kendisiyle görüştük, değerlendirme yaptık. Olmayacak bir şeyi olacakmış gibi kimse kabul ettirmeye çalışmasın. Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu’na ahmak dedi, Ekrem Bey de ona hiç terbiyesini bozmadan sensin dedi. İşi ondan sonra YSK’ya çektiler. Bir kere Süleyman Soylu hepimizin gözünün içine baka bakla ‘ahmak’ dedi mi demedi mi? Ekrem Bey’in söylediğini YSK’ya söyledi diyerek ceza vermeye kalkıyorlar.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘AHMAK DAVASI’ NEDİR?

Ekrem İmamoğlu, ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 2019 yılının kasım ayında Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne davetli olarak katılmış ve bir konuşma yapmıştı.

O dönem Türkiye İçişleri Bakanı olarak görev yapan AKp İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İmamoğlu için “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” demişti.

İmamoğlu ise Soylu’ya “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” cevabını vermişti.

Bunun üzerine Türkiye’deki seçimleri organize eden Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) üyeleri hakarete uğradıklarını ve mağdur olduklarını belirterek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılı suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret” suçundan İmamoğlu’nun 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti. Dava, son iki yıldır Türkiye’de “Temyiz Mahkemesi” olarak da kabul edilen Yargıtay’ın bir alt basamağı İstinaf Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com