Barolar: Hayvanları yaşatmak mümkünken öldürmeyi kabul etmiyoruz

Çeşitli illerden gelen baro temsilcileri sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan AKP'nin yasa tasarısını Ankara Kuğulupark’ta protesto etti. Barolar; tasarının vicdani değerlere, kültürümüze ve bilimsel verilere aykırı olduğuna işaret ederken, CHP'li Başarır "Meclis'i iktidara dar edeceğiz" dedi.

  • ü
  • 22 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliğe tepkiler artarak devam ediyor. Çeşitli illerden gelen baro temsilcileri ve hayvan hakları savunucuları, AKP’nin yasa tasarısını Ankara Kuğulupark’ta protesto etti.

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, “Yasayı uygulayarak herkesin sahip olduğu yaşam hakkını korumak mümkünken, öldürmeyi seçmek; yalnızca zalim bir tercihin sonucudur. Bu zulmü kabul etmiyoruz” dedi.

CHP’Lİ BAŞARIR: MECLİS’İ ONLARA DAR EDECEĞİZ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da “Hayvan yasasının özellikle 4 ve 5’inci maddelerini Meclis Genel Kurulu’na getirmeye kalkarlarsa Meclis’i onlara dar edeceğiz” dedi:

“Sadece hayvan haklarıyla ilgili yasa gelmiyor. Adaletle ilgili, vergi kanunu ile ilgili birçok yasa geliyor. Biz, toplam maddelerden 5 tanesinin çıkartılmasını istiyoruz. Eğer bunları çıkarırlarsa biz gerekli desteği vereceğiz. Ama bu maddeleri -özellikle hayvan yasasının 4 ve 5’inci maddelerini- Meclis Genel Kurulu’na getirmeye kalkarlarsa Meclis’i onlara dar edeceğiz. Bu hafta ben nöbetçiyim. Ülkeme ve sizlere söz veriyorum; iş tüzüğünün bize vermiş olduğu tüm hakları kullanacağız. Son 22 yılda görmedikleri bir direnci Meclis’te görecekler. Son olarak da ülkeme sesleniyorum; biz milletvekilleri Meclis’te bir mücadele vereceğiz.

Bir kelime geçiyor ‘sahipsiz köpekler’ diye. Köpeklerin hiçbiri sahipsiz değil. Köpeklerin sahibi Türkiye, 85 milyon. O yüzden biz Meclis’teyken 85 milyon yurttaşımız da mahallelerinde, sokaklarında dirensin.”

Eylemde açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu ise şunları söyledi:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘VİCDANA, KÜLTÜRÜMÜZE, BİLİME AYKIRI’

“TVHB, Türk Veterinerleri Derneği, akademisyenler ve tüm il bürolarının önerileri doğrultusunda hazırlanan bilimsel çözüm önerilerini içeren raporumuzu, Tarım Komisyonu vekillerine bizzat illettik. Ancak, yasa teklifinin içeriğine bakıldığında, kedi ve köpeklerin doğal yaşam alanı olan sokaklardan toplanarak barınaklara kapatılması ve ‘ötanazi’ adı altında öldürülmesiyle sonuçlanacak olan, etik ve vicdani değerlere, kültürümüze, bilimsel verilere aykırı bir düzenlemenin getirildiği görülmüştür.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com