‘Hayvanlara ölüm yasası’ görüşülüyor: STK ve avukatlara Meclis’e giriş yasağı 

Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan teklifin geçen hafta yapılan komisyon görüşmelerine katılan hak savunucuları, STK temsilcileri ve avukatlara bu hafta Meclis'e giriş yasağı getirildi. Meclis’e giremeyenler arasında Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Dr. Gülay Ertürk de var.

  • ü
  • 22 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Sokak hayvanlarının öldürülmesini de düzenleyen teklifin komisyon görüşmelerinin ilkinde, toplantıya katılmak isteyenler salona alınmamış koridorda bekletilmişti. Hak savunucuları, uzmanlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve avukatlar, sabah saatlerine kadar süren toplantıyı koridordaki ekranlardan izlemiş, cep telefonlarıyla yayın yaparak kamuoyunu bilgilendirmişti.

Ceren Bayar’ın Gazete Duvar’da yayınlanan haberine göre, komisyonun bugün 14.00’te gerçekleşecek toplantısını takip etmek üzere yeniden Meclis’e gelen isimler, giriş için T.C. kimlik numaralarını verdiklerinde sistem uyarı verdi. Meclis’e girişlerinin engellendiğini öğrenen hak savunucuları ve avukatlar, ziyaretçi olarak isimlerini yazdıran milletvekilleriyle iletişime geçerek sorunu çözmeye çalıştı.

‘SİSTEM KABUL ETMİYOR, GEREKÇE SUNULMADI’

Çarşamba günkü toplantıya katılan ve komisyonda da söz alan avukat Güliz Gündüz de “Sistem girişimizi kabul etmiyor. Kimse giremedi Meclis’e. Herhangi bir gerekçe de sunulmadı. Geçen sefer komisyonu izlemek isteyen arkadaşlarımızın hepsine yasak gelmiş görünüyor. Milletvekilleri devrede” dedi.

‘İÇ TÜZÜĞE UYGUN’

Meclis kaynakları, iç tüzük gereği Meclis’te slogan atmak gibi eylemlerin yaptırımı olduğunu ve bu yaptırımın iç tüzüğe uygun olduğunu söyledi.

KORİDORDAKİ TELEVİZYON KALDIRILDI

Komisyonun geçtiğimiz toplantısında salona alınmayarak koridorda bekleyenlerin izlediği ve cep telefonlarıyla yayın yaptığı televizyonun kaldırıldığı ve komisyon salonunun önünde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘OHAL İLAN ETMİŞLER’

Komisyonu izlemeye gelen milletvekilleri, “Kimi kimden koruyorlar, bu kadar güvenlik tedbiri kimin için alınıyor”, “OHAL ilan etmişler”, “Televizyonu kim söktürdü” diyerek tepki gösterdi. Meclis’e alınan ancak salona alınmayan isimler koridorda bekletildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com