Avukat Dilek Ekmekçi: Akıl muayenesi ile susturulmak isteniyorum

Sinan Ateş cinayetinde rolleri olan kişileri ifşa etmesi üzerine MHP'lilerin şikayetiyle tutuklanan ceza hukukçusu avukat Dilek Ekmekçi, ‘cezai ehliyet raporu’ ile susturulmaya çalışıldığını söyledi.

  • ü
  • 26 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Ceza hukukçusu avukat Dr. Dilek Ekmekçi, içinde kamu görevlilerinin de bulunduğu fuhuş çeteleri ile MHP ve Ülkü Ocakları’nda yöneticilik yapan isimler hakkında, Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Ekmekçi, MHP’lilerin şikayetleri üzerine 1 Eylül’de tutuklandı.

Bulunduğu Bakırköy Cezaevi’nden bianet’ten Evrim Kepenek’in sorularını yanıtlayan Ekmekçi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şikayetiyle tutuklandığını belirtti: “Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ve FETÖ/PDY bağlantılarını sorguladığım için Ankara Başsavcısı Gökhan Karaköse ve Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’in ekibi benimle özel olarak uğraşıyor.”

Süleyman Soylu, Aile Bakanlığı, Mansur Yavaş, Yüksel Aslan, İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Recep Tayip Erdoğan, Cihat Yaycı, Ümitcan Uygun, İ-Melih Gökçek, Devlet Bahçeli, Ankara Emniyeti, pek çok savcı ve hâkimin kendisinden şikayetçi olanlar arasında olduğunu belirten Ekmekçi, tutuklu bulunduğu süre boyunca 2 kere Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldüğünü söyledi.

‘SUSTURULMAK İSTENİYORUM’

Ekmekçi, cezai ehliyet tespiti ile susturulmak istediğine işaret ederek şu ifadeleri kullandı: “Bu süreçte hem FETÖ üyeliği iftirasına, hem biyolojik ablasına ilgi duyup cinsel saldırıda bulunmak iftirasına, hem de Tevfik Ertürk’ün mezarlarına, na’şına zarar vermek iftirasına uğradım. O kadar ki ‘bel altı sapık kumpas devrede’ beni cezai ehliyet tespiti için akıl muayenesine bile göndermek istiyorlar.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Tutuklu bulunduğum sürede bu yüzden 2 kere Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldüm. Bu kumpasların tamamı işkencedir ve işkence suçundan zaman aşımı yoktur. Beni 3 haftaya kadar akıl hastanesinde gözlem altına aldırmak isteyen kadın hakimi de reddettim. Ayrıca hakkında suç duyurusu, HSK şikayeti ve tazminat davası yollarına gideceğiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com