MHP’lilerin, hakkında suç duyurusunda bulunduğu avukat Dilek Ekmekçi tutuklandı

MHP'li yöneticileri ve Ülkü Ocakları'nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu avukat Dilek Ekmekçi tutuklandı. Avukat Turgay Bilge, "Ekmekçi'nin bu koşullarda dahi tutuklanması, değil avukat, artık hiçbir vatandaşın hukuk güvenliği ve ifade özgürlüğünün kalmadığını en açık göstergesidir." dedi.

  • ü
  • 01 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Avukat Hakları Grubu’nun yaptığı paylaşımda, ceza hukukçusu avukat Dr. Dilek Ekmekçi’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadeye alındığı bildirildi. Avukat Turgay Bilge, Ekmekçi’nin tutuklandığını açıkladı.

Ekmekçi, çıkarıldığı İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları’nın önde gelen isimleri hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri için “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılığa sunulan suç duyurusunda, İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim, MHP İstanbul İl Başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 isim yer alıyor.

Avukat Turgay Bilge sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Meslektaşım Av. Dilek Ekmekçi, kamuoyunu rahatsız eden ilişkiler ağına yönelik sorularını paylaştığı tiviti nedeniyle, kamu görevlisine hakaret ve iftira suçlamasıyla çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Verdiği ifade ve suçun unsurlarının bulunmadığı, soru sormanın ve temiz toplum mücadelesinin her vatandaşın sorumluluk ve görevi olduğunu vurguladığımız savunmamızın ardından 5 saniye düşünme süresi bile geçirilmeden hakkında tutuklama kararı verildi.

‘DELİLLERİ KARATMA VE KAÇMA ŞÜPHESİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ’

Bürosundan alınan akademisyen Dilek Ekmekçi, aktif avukatlık yapıyor ve bakmakla yükümlü olduğu 85 yaşında annesi var. Bunlar da vurgulanmasına rağmen, tutuklama kararında tivitin kendisine ait olduğunu ikrar ettiği belirtilerek delilleri karartma şüphesi ve kaçma şüphesi gerekçe gösterildi.

Atılı suçların sübut bulması halinde dahi cezaevi görmemesi kuvvetle muhtemel olan bir avukat şüphelinin kaçma şüphesinden bahsedilmesi hukuksuz, yersiz ve talihsizdir. Eyleminin ceza hukuku çerçevesinde anlam ve sonuçlarını hemen herkesten iyi bilecek durumda olan Dilek Ekmekçi’nin bu koşullarda dahi tutuklanması, değil avukat, artık hiçbir vatandaşın hukuk güvenliği ve ifade özgürlüğünün kalmadığını en açık göstergesidir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com