Anneannesini öldüren Abdüllatif Şener’in oğluna “akıl sağlığı yerinde” raporu

Bedhirhan Şener hakkında verilen raporda akıl sağlığının yerinde olduğu; suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabilecek durumda olduğu belirtildi.

  • ü
  • 29 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Abdüllatif Şener ve oğlu Bedirhan Şener

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in TBMM Özel Kalem Müdür Yardımcısı oğlu Bedirhan Şener, evinde rehine aldığı 80 yaşındaki anneannesi Leyla Çetiner’i silahla vurarak öldürmesinin ardından başlatılan soruşturmanın üzerinden bir ay geçti. Soruşturma kapsamında “Üst Soya Karşı Kasten Öldürme” ve “Üst Soya Karşı Kasten Öldürmeye Teşebbüs”suçlarından tutuklanan Şener, yaklaşık bir ay önce işlenen cinayetin ardından psikolojik sorunları olduğu iddiasıyla gözlem altında tutuluyordu.  Bedhirhan Şener hakkında, Bilkent Şehir Hastanesi’nce hazırlanan raporda akıl sağlığının yerinde olduğu; suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabilecek durumda olduğu belirtildi.

3 HAFTA GÖZLEM ALTINDA TUTULDU

AKP’nin kurucularından eski Başbakan Yardımcısı ve eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in TBMM Özel Kalem Müdür Yardımcısı oğlu Bedirhan Şener, 31 Temmuz gecesi annesini öldürmesinin ardından Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’nde kaldırılmış ve yaklaşık 3 hafta gözlem altında tutulmuştu.

HANGİ SUÇLAMALAR YÖNELTİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Bedirhan Şener hakkında; “Kasten Öldürme” ve “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” , “6136 sayılı Yasaya Muhalefet” ve “Mala Zarar Verme” suçlarından yürütülen soruşturma başlatılmıştı.

AKIL SAĞLIĞI RAPORU ÇIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Bilkent Şehir Hastanesince düzenlenen 29 Ağustos tarihli raporda; “CMK’ nın 74. maddesine göre gözlem altına alınan şüphelinin cezai sorumluluğunu etkileyecek şiddet ve mahiyette akıl hastalığının ya da zayıflığının bulunmadığı ve 31/07/2024 tarihinde işlediği iddia olunan ‘üst soya karşı kasten ateşli silahla öldürme ve öldürmeye teşebbüs’ suçu ile ilgili fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiği, bu fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu, TCK 32/1-2 maddeleri kapsamında değerlendirilemeyeceği” tespitine yer verildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Başsavcılık rapor doğrultusunda Bedirhan Şener’in “Üst Soya Karşı Kasten Öldürme” ve “Üst Soya Karşı Kasten Öldürmeye Teşebbüs”suçlarından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiğini duyurdu. Bedirhan Şener, sorgusunun ardından 10.i Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com