Ankara Altındağ’da köpek katliamı: Poşete sarılmış cesetler bulundu, 6 kişi gözaltına alındı

Ankara’nın Altındağ ilçesinde AKP'li belediyeye ait barınakta hayvan katliamı yapıldığı iddiası üzerine hayvanseverler harekete geçti. Çevrede çok sayıda poşete sarılmış ölü köpek cesedi bulundu.

  • ü
  • 09 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Niğde’den sonra Ankara’nın Altındağ ilçesinde de poşetler içinde köpek cesetleri bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), barınakların kendilerine ait olmadığını, katliamın takipçisi olacakları yönünde açıklama yaptı.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde belediye barınağında hayvan katliamı yapıldığı iddiası üzerine hayvanseverler harekete geçti. Bölgeye giden vatandaşlar, gizlice girdikleri barınakta hayvan mezarları buldu. Yetkililer, ‘katliam’ tepkilerine ve sorulara karşı sessiz kalırken, bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

VATANDAŞLAR HAREKETE GEÇTİ, BARINAĞI BASTI

Hayvan katliamını meşrulaştırdığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olan yasanın Meclis’ten geçmesinin ardından Altındağ Belediyesi’ne ait hayvan barınağında kan donduran görüntüler kayda alındı.

Ankara’da hayvanseverler, AKP’li belediyeye ait hayvan barınağında köpek katliamı yapıldığı iddiası üzerine bir araya gelerek olay yerine gitti.

Barınağa gizli bir şekilde giren yurttaşlar, bölgede kazılmış hayvan mezarları buldu. Barınaktaki alanda telef olmuş çok sayıda köpek bulundu. Bazı hayvanseverler, köpeklere işkence edildiğini öne sürdü.

YETKİLİLER HENÜZ SORULARA YANIT VERMEDİ

Barınak yetkilileri, bölgede haber takibi yapan TELE1 muhabiri Gönül Kasap’ın sorularına yanıt vermedi. Bölgede artan tepki üzerine, barınak yetkilileri ve jandarma ekipleri hayvanseverlerin görüntü almasına engel oldu.

SAVCI OLAY YERİNDE, 6 GÖZALTI

İddialar üzerine savcı ve beraberindeki heyet inceleme yapmak üzere hayvan barınağına geldi. Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar’ın aralarında olduğu 6 belediye personeli gözaltına alındı. Gözaltına alınan görevliler, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sokak hayvanlarının ‘ötanazi’ uygulamasına ilişkin tartışmalara neden olan yasanın geçen hafta yürürlüğe girmesinin ardından Altındağ ilçesinde boş bir arazide parçalanmış halde onlarca köpek cesedi bulunması üzerine açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, barınağın kendilerine ait olmadığını bildirdi, “Yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz” dedi.

ANKA’da aktardığına göre, yaşam hakkı savunucuları bazı köpeklerin gömülmüş olduğu, çok sayıda köpeğin poşetler içerinde çukurlara atıldığı iddialarına ilişkin görüntülere ulaştı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine avukatların gittiği, durumun kolluk kuvvetlerine ve savcıya bildirildiği öğrenildi. Görüntülerde, özellikle yasak ırk köpeklerin çukurlara atıldığı görüldü.

GAZETECİ X HESABINDAN VİDEO PAYLAŞTI

Gazeteci Umut Taştan’ın da X’de yayınladığı videoda vatandaşların, poşetlere koyulmuş köpek cesetlerine ulaştıkları görüldü.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İddialar ve görüntüler üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com