Ali Yerlikaya’nın kalbi kırılmış: Aday olmamasından Soylu’yu sorumlu tutuyor

Murat Kurum'un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapılmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın kırıldığı öne sürüldü. İddiaya göre Yerlikaya, hakkındaki olumsuz algının yaratılmasından Soylu ve ona yakın sosyal medya trollerini sorumlu tutuyor.

  • ü
  • 26 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Yerlikaya'nın görevi devraldığı törende Soylu'nun bakışı ekranlara böyle yansımıştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapılmamasında eski bakan Süleyman Soylu ve ona yakın sosyal medya trollerini sorumlulu tuttuğu iddia edildi.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan, “Kurum’un adaylığı ‘kalbi kırık’ bir bakan yarattı” başlıklı yazısında Yerlikaya’nın aday yapılmadığı için kırıldığını öne sürdü.

“İstanbul beyannamesinin perde arkasına geçmeden önce, adı İstanbul adayı olarak yazılan Ali Yerlikaya’nın ruh halinden bahsedelim” diyen Babacan, “Önce adaylığı istemeyen sonra potaya giren Yerlikaya’dan vazgeçilme gerekçelerinin en önemlisinin, ‘Bağımsız hareket etme potansiyeli’ olduğunu yazmıştık. Yerlikaya’nın Atatürkçü söylemi, aşırı muhafazakar taban tarafından da pek benimsenmedi” ifadelerini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

‘TROLLERİ VE SOYLU EKİBİNİ SORUMLU TUTUYOR’

Yerlikaya’nın hakkındaki bu algının oluşmasında Soylu ve ona yakın sosyal medya trollerini sorumlu tuttuğunu kaydeden Babacan, “Yerlikaya’nın kendisi aleyhine oluşturulan bu havadan AKP’li trolleri sorumlu tutuğunu ve bunların Süleyman Soylu ekibi olduğunu iddia ettiğini aktaralım” diye yazdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com