Mahkemeden, ‘Soylu’ya gol atan karar’

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, İBB'de işe girmek isteyen ancak güvenlik soruşturması nedeniyle alınmayan bir vatandaşın açtığı davada eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'Nun 'İBB'ye terörist alınıyor" iddiasını çürütecek emsal bir karar çıktığını yazdı.

  • ü
  • 25 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 505 kişi hakkında “terörle iltisak” suçlamasını hatırlattığı bugünkü yazısında, bir vatandaşın açtığı davaya dikkat çekti.

Terkoğlu, “Soylu’ya gol atan karar” başlıklı yazısında; İBB’de işe girmek için başvuruda bulunan bir vatandaşın “güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının” olumsuz sonuçlanmasının ardından itiraz davası açtığını ve hakkındaki “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla açılan davanın düşmesi nedeniyle mahkemenin İBB’nin “işe giremezsin” kararını iptal ettiğini anlattı.

Terkoğlu, “Dava aslında Süleyman Soylu davası. Yerel seçime aylar kala, mahkeme, Soylu usulü devlet yönetme sistemine adeta ders vermiş. Seçim meydanlarının hikâyesi değişir mi bilmem ama aylarca tartıştığımız ‘İBB’deki teröristler’ meselesi için emsal bir karar alınmış” ifadelerini kullandı.

‘İŞE GİREMEZSİN’ KARARINI İPTAL ETTİ

Mahkemedenin ders verdiğini kaydeden Terkoğlu, “Güvenlik soruşturması nedir, arşiv araştırması nedir tane tane anlatan mahkeme, “İşe giremezsin” kararını iptal etmiş. İBB’ye de özetle “Ş.B’yi işe al” demiş. 12 Ocak’ta da kararını İBB’ye tebliğ etmiş. Usule göre, İBB en geç 30 gün içinde mahkeme kararını yerine getirmek zorunda. Elbette itiraz edip süreci uzatabilir de” diye yazdı.

Terkoğlu, “Hukukun zorluğu, haklı olanı güçlü olana karşı savunmaktan geliyor. Belki gücünün kaynağı da budur” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com