AKP Sözcüsü Çelik’ten ‘terör örgütü’ savunması : İsrail geçmişte Hamas’ın seçimlere girmesine izin verdi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Hamas bir terör örgütüdür" yönündeki açıklamasına tepki göstererek, İsrail'in geçmişte Hamas'ın seçimlere katılmasına izin verdiğini hatırlatarak cevap verdi.

  • ü
  • 30 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Hamas’ın terör örgütü’ olduğunu söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki göstererek, “Hamas’ın bir terör örgütü olarak bu şekilde nitelenmesi ve suçlanması tamamen yanlıştır.” dedi. İsrail’in geçmişte Hamas’ın seçimlere girmesine izin verdiğini anımsatan Çelik, İsrail açısından bile seçimlere girmesi uygun görülen bir partiye, bugün “terörist” şeklinde bir ifade kullanılmasının yanlış olduğunu kaydetti.

Çelik, parti genel merkezindeki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında MYK toplantısının gerçekleştirildiğini anımsatan Çelik, toplantıda Meclis’te ve gelecek dönemde yapılacak çalışmaların değerlendirildiğini belirtti.

Çelik, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in yaptığı sunumda bütün seçimlerde iller, ilçeler düzeyindeki durumun gözden geçirildiğini, değerlendirmeler ve analizlerin yapıldığını söyledi.

Gazze’de yaşananların gündemlerinde olduğunu söyleyen Çelik, “Uluslararası Adalet Divanı kararlarına ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen hiç bir gücün Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikasını durduramadığını, Batılı ülkelerin bir yandan Netanyahu’ya silah vermesi öbür taraftan Gazze’ye insani yardım göndermesi şeklindeki çifte standartlı gündemin onları daha çok cesaretlendirdiğini belirtti. Çelik, bütün bunlara rağmen küresel vicdanın ayakta olduğunu kaydetti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Dünyanın bütün önemli şehirlerinde son derece soylu ve asil insanların tepkilerini net şekilde ortaya koyduğunu, halkların şimdiye kadar dünya tarihinde görülmemiş bir biçimde Filistin davasından yana tavır koymaya devam ettiğini vurgulayan Çelik, “Son dönemde meydana gelen protestoların neticesi olarak gündeme gelen bir takım eylemlerde görülen şudur ki buna verilen tepkiler kesinlikle Gazze meselesinde insani bir duruşu bastırmaya, insanlığın ve vicdanın sesine tepki vermeye dönük olaraktır. Burada insanların Gazze’den yana, Gazze’deki insanlık durumundan yana ortaya koyduğu tepkileri ve haklı duruşu dünyanın demokratik ve batılı ülkelerinin ters kelepçe dediğimiz bir uygulamayla karşıladığını görüyoruz.” diye konuştu.

 

İMAMOĞLU’NA TEPKİ GÖSTERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yabancı bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Hamas’a yönelik kullandığı “terör örgütü” ifadesini yanlış bir açıklama olarak değerlendirdiklerini belirten Çelik, şunları kaydetti:

“Hamas’ın bir terör örgütü olarak bu şekilde nitelenmesi ve suçlanması tamamen yanlıştır. İki prensip ortaya koymuştuk. Hangi kesime olursa olsun hiçbir şekilde sivillere dönük saldırıları doğru bulmuyoruz, bunu meşru kabul etmiyoruz. Bu ifademizi her zaman söylüyoruz. Gelinen noktada esas mesele Hamas meselesi değil, bugün Netanyahu hükümetinin, soykırımcı politikalarla Filistinlilere karşı uyguladığı bu soykırım ve katliam siyasetidir.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

İsrail’in geçmişte Hamas’ın seçimlere girmesine izin verdiğini anımsatan Çelik, İsrail açısından bile seçimlere girmesi uygun görülen bir partiye, bugün “terörist” şeklinde bir ifade kullanılmasının yanlış olduğunu kaydetti.

‘LANETLENMESİ GEREKEN NETENYAHU’NUN SOYKIRIMCI POLİTİKİLARIDIR’

Çelik, Netanyahu hükümetinin soykırımcı politika izlediğine dikkati çekerek, “Ortada bir terör varsa bu, Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikasına verilecek isimdir. Sağdan ve soldan siyasi partiler arasında çok büyük bir ayrım da ortaya çıkmamıştır, bu söz haricinde. Bugün, kayıtsız ve şartsız lanetlenmesi gereken Netanyahu’nun soykırım politikasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ RUTİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü görüşmesinin “rutin bir görüşme” olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız, MYK toplantımızda bu konuya değindi ve son derece verimli bir görüşme olduğunu, iç politika ve dış politikaya dair gündemlerin gözden geçirildiğini ifade etti. CHP Genel Başkanı Özel’i de bir kabulü olacak. Bütün bu seçim sonrasındaki istişare süreci bu şekilde değerlendirilmiş olacak. Bahçeli ile Cumhurbaşkanımız arasındaki görüşme trafiği herhangi bir olaya endeksli değil, kendi doğallığı, rutini içerisinde çeşitli siyasi gündem maddelerini görüşmek üzere gerçekleşiyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com