Ahmet Türk: ‘Üçüncü kez böyle bir yanlışlığa başvuracaklarını düşünmüyorduk’

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasıyla ilgili olarak, "Üçüncü kez böyle bir yanlışlığa başvuracaklarını düşünmüyorduk. Buradan ne demokratik anayasa ortaya çıkar ne bir normalleşme"dedi.

  • ü
  • 05 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, partisinin dünkü TBMM grup toplantısına katıldı. Toplantının ardından Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına ilişkin gazetecilerin soruların yanıtlayan Türk, “Bugün hukuksuzluğun yürütüldüğü, demokrasinin rafa kaldırıldığı bir ülkenin yurttaşları olarak büyük bir acı duyuyoruz. Hukukun, adaletin olmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Halkın iradesini üçüncü kez gasp etmeye yönelik bir anlayışla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Kürtleri düşman görerek siyaset yürütmenin Türkiye’ye bir faydası olmadığını ifade eden Türk, “Kürtler hukuktan, adaletten yoksun olduğu zaman Türkiye halkları da adaletten, hukuktan yoksun olur” dedi.

Gazeteduvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, Kayyım atanmasına karşı Kürt halkının suskun kalmayacağını vurgulayan Türk, iktidarın üçüncü kez kayyım atamasını beklemediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Aslında bunu beklemiyorduk. Üçüncü kez böyle bir yanlışlığa başvuracaklarını düşünmüyorduk. Çünkü kayyım siyasetiyle iktidar partisi bir şey elde etmedi. Oyları gittikçe düştü. Kayyım siyasetine karşı halk tepkisini gösterdi. Mardin’de yüzde 50 olan oyumuz yüzde 54’e çıktı. Hilvan’da yüzde 33 oy almıştık, yüzde 52,5’e çıktı. Her yerde böyle.”

‘BURADAN NE YENİ ANAYASA ORTAYA ÇIKAR NE BİR NORMALLEŞME’

Ahmet Türk, kayyım atamasının ‘normalleşme’ tartışmalarının gerçekleştiği süreçte gerçekleşmesine ilişkin de şunları söyledi: “Şimdi bir tarafta normalleşmeden söz ediliyor, bir tarafta anayasa görüşmeleri yapılıyor ama diğer tarafta bakıyoruz tüm bunlar aldatmaca. Buradan ne demokratik bir anayasa ortaya çıkar ne bir normalleşme süreci yaşanır.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Kayyım atanmasına karşı Meclis’teki partilerin duruşlarını eleştiren Türk, “Bugün bile kayyım politikalarına karşı siyasi partiler tavırsız. Hatta bazıları adalete küfredercesine ‘milletvekillerini meclisten kovun’, ‘her yere kayyım atayın’ diyor. Cumhuriyet Halk Partisi’ni bunun dışında tutuyorum. Sayın Özel’in açıklamaları gerçekten memnun eden, mutluluk veren açıklamalardı.” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com