Adalet çağrısı: ‘Kız çocuklarından intikam mı alıyorsunuz?’

Tutuklu Aysu Öztaş Bayram'ın kızları Ayişe Züheyla Bayram ve kardeşleri hak savunucusu Natali Avazyan'ı ziyaret etti. Avazyan, hukuksuzluğa ve annenin sağlık sorunlarına dikkati çekti.

  • ü
  • 20 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Gülen cemaatine ilişkin soruşturmalar kapsamında geçtiğimiz mayıs ayında aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmıştı. 14’ünün lise öğrencisi olduğu o kişiler hakim karşısına çıkıyor. Dava, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Eylül’de başlayacak ve 5 gün sürecek.

41 kişinin yargılandığı ve ‘Liseli Kız Çocukları Davası’ olarak Türkiye ve uluslararası kamuoyunun gündemine giren davada yargılananlar biri de Aysu Öztaş Bayram. Tutuklu annenin çocukları Ayişe Züheyla Bayram ve kardeşleri hak savunucusu Natali Avazyan’ı ziyaret etti.

Ziyareti, “AnnemVeKardeşlerime Adalet” başlığı ile duyuran Natali Avazyan şu paylaşımı yaptı:

“Bugün ziyaretime içerde tutuklu bulunan Aysu Öztaş Bayramın kızları Ayişe Züheyla Bayram ve kardeşleri geldi. Ayişe ve 16- 17 yaşlarındaki 2 kızkardeşi Anneleriyle birlikte 7 Mayısta gözaltına alındılar. Ayişe annesiyle birlikte 2 ay cezaevinde kaldı. Kızkardeşleri, kendileriyle birlikte 15 tane kız çocuğunun daha onlarla birlikte “tanık” adı altında gözaltına alındığını ve orada bulundukları süre içerisinde polis memurlarının psikolojik şiddetini anlattılar. Günahtır, yazıktır. Ailelerinden alamadığınız intikamı şimdi yetişen kız çocuklarından mı almaya çalışıyorsunuz?

Aysu hanım şu an Bakırköy kapalı cik’te kalıyor. Kısa bir süre önce siroz kanseri nedeniyle karaciğer nakli olmuş aynı zamanda parkinson hastası bir kadın. Aileleri teknik ve fiziki takibe alarak suç üretmek suçların en büyüğüdür.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Hep birlikte haykıralım. Aysu hanım ve kızlarının sesi olalım.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com