Açıklamalar peş peşe: Instagram ne zaman açılacak?

Instagram'ın yasakmanmasıyla mağdur olan kullanıcılar farklı platformlardan seslerini duyurmaya çalışırken açıklamalar peş peşe geldi. 

  • ü
  • 06 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Hükümetin baskısı nedeniyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Instagram’ın açılmasına ilişkin görüşmeler sürüyor. Instagram’ın yasakmanmasıyla mağdur olan kullanıcılar ise farklı platformlardan seslerini duyurmaya çalışıyor.

‘CİDDİ BİR AŞAMA KAYDETTİK’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ciddi bir aşama kaydettik, taleplerimiz karşılanırsa açılacak” dedi.

Bakan Uraloğlu, “Ciddi bir aşama kaydettik çok uzamadan hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar. Vatandaşlarımızın mağduriyetleri noktasında gerekenleri yapıyoruz.” ifadelerini kullandığı açıklamasında, “İki tane geniş katılımlı toplantı yapıldı ama dar anlamda görüşmeye devam ediyoruz. Evet sizin taleplerinizi karşıladık dedikleri anda erişimi sağlamış olacağız. Bir özür beyanları hala yok o zaman bizde kendi değerlerimizi kendi kanunlarımızı elbet koruyacağız asla yasaklı yaklaşım içerisinde değiliz. Hiçbir uyarı yapmadan engel getiriyor ya da tamamen blockluyor esasında ne kadarda haklı bir işlem yaptığımızı görüyoruz.” dedi.

ŞİMDİ DE ‘YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEMİYOR’ TARTIŞMASI

Taleplere ilişkin ise Uraloğlu, “Geçmişten beri uyarılarımızı özellikle katalog suçları dikkate almıyor olmaları haricinde bu platform Hamas terör örgütüdür diyor ama YPG değil diyor. Kusura bakmayın o zaman bizim ülkemizin hassasiyetlerini dikkate alacaksınız.” şeklinde konuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Gündemdeki konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise şunları söyledi:

“Katalog suçlar dediğimiz; çocuk istismarı, terör suçları, Atatürk aleyhine işlenen suçlar, yasa dışı bahis gibi… Katalog suçlarla ilgili internet ortamında bir yayın söz konusu olduğunda bu yayının durdurulması yetkisi BTK’ya verilmiş bir yetki. Burada bu yetkiyi kullanan BTK hangi gerekçelerle bu yayını durdurma kararını aldığını ilgili sosyal medya kuruluşuna bildiriyor. Öncelikle bu yayının çıkarılmasıyla ilgili bildirimde bulunuyor. Bu yetki eğer suç teşkil eden bir yetkiyse soruşturma makamlarının devreye girmesi söz konusu.”

ERİŞİM ENGELİNİN KALDIRILMA ŞARTINI NE?

“Sosyal medya şirketi eğer BTK’nın kapatmaya gerekçe gösterdiği yayınları erişimden çıkarırsa sorun ortadan kalkar.” diyen Bakan Tunç, “Yargı makamlarına intikal eden hususlar var. Kapatma kararına karşı açılan davalar var. Bu davalar birleştirilerek idareden hangi gerekçeyle kapatma kararı verildiğine yönelik savunma alınacak. Ve sonrasında da yargımız karar verecektir.” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com