Türkiye ‘örgüt’ saydı, Meta reddetti: Instagram krizinde ‘terör tanımı’ baskısı

Bakan Uraloğlu, Instagram'a erişimin engellenmesiyle ilgili bugünkü görüşmeden 'tam istedikleri sonucu alamadıkları' açıklamasını yaptı. Toplantıda Türkiye'nin, “PKK", "YPG" ve "FETÖ" içeriklerine sansür istediği, ancak Meta temsilcilerinin "PKK dışındakiler dünyada terör örgütü olarak görülmüyor” yanıtını verdiği iddia edildi.

  • ü
  • 05 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Ulaştırma Bakanlığı, BTK ve Meta yetkilileri arasında Instagram’ın yasaklanmasıyla ilgili yapılan toplantı hakkında Ulaştırma Bakanı Uraloğlu “Instagram konusunda istediğimiz sonucu almış değiliz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz” açıklaması yaptı. Görüşmede anlaşmazlığa neden olan konunun Türkiye’nin “PKK, YPG ve FETÖ’yü sansürleyin” talebine Meta yetkililerinin “PKK dışındakiler dünyada terör örgütü olarak görülmüyor” yanıtı olduğu iddia ediliyor.

2 Ağustos’ta “katalog suçlar” olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı iddiasıyla erişime engellenen Instagram’ın geri açılması için herhangi bir ilerleme kaydedilemedi.

BAKAN URALOĞLU: İSTEDİĞİMİZ TAM SONUCU ALMIŞ DEĞİLİZ

Erişim engeliyle ilgili bugün saat 13.45’te Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Meta yetkilileri arasındaki toplantı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Meta yetkilileri arasındaki toplantıda da sonuç alınamadı.

Toplantının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “Instagram konusunda tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz. Aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz” açıklaması yaptı.

META’YA “TERÖR ÖRGÜTÜ” BASKISI

Serbestiyet’ten Oğuzhan Keskin’in haberine göre; görüşmede Hamas’a yönelik yapıldığı öne sürülen sansürlerin son bulması ve “PKK”, “YPG”, “FETÖ” gibi Türkiye’nin terör örgütü ilan ettiği oluşumları öven içeriklerin kaldırılması talep edildi. Ancak Meta yetkilileri, yalnızca PKK propagandası olarak değerlendirilen içeriklerin kaldırılabileceğini, diğerlerinin Türkiye dışında terör örgütü olarak tanınmamasından ötürü müdahale edilmeyeceği yanıtını verdi.

Bunun üzerine Türkiye tarafı, mevcut koşullarda yasağın süreceğini belirtti ve toplantı son buldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com