‘Abdulkadir Selvi ikinci kez MHP’yi yokluyor’

Gazeteci Fikret Bila: "İktidarın bu yazılar üzerinden bir kamuoyu yoklaması yaptığı da düşünülebilir. Ancak bu yoklama MHP tarafından çok sert olarak karşılık buluyor. Ben bu yoklamanın ikinci kez yapıldığı kanaatindeyim Selvi tarafından."

  • ü
  • 19 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Yerel seçim sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel arasında yapılan görüşmeden çıkan “siyasette yumuşama” mesajı kapsamında iktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması gerektiğini belirten yazıları dikkat çekiyor.

“Osman Kavala’nın tutukluluğunun AKP’ye ne kazandırdığı” yönünde ifadeler kullanan ve nasıl serbest kalabileceği yönünde hukuki senaryolar yazan Abdulkadir Selvi, MHP’li isimlerin hedefine girmişti.

Ancak Selvi, MHP’nin tepkilerine rağmen Osman Kavala lehindeki yazılarına devam ediyor.

Gazeteci Fikret Bila, bu konuda Abdulkadir Selvi’nin ikinci kez MHP’yi yokladığına dikkat çekti.

Bila, “İktidarın bu yazılar üzerinden bir kamuoyu yoklaması yaptığı da düşünülebilir. Bu konuda bir niyet taşımalarının nedeni de aslında ekonominin sıkışmış olması. Batı kaynaklarından kredi bulmak için bu tür hukuksuz olarak değerlendirilen davalar önüne engel olarak konuluyor Türkiyle’nin. Bu engeli aşmak için yeniden yargılama yolu açılabilir mi, yapılan yoklama bu. Ancak bu yoklama MHP tarafından çok sert olarak karşılık buluyor. İktidarın bunu uygulamaya teşebbüs edeceği konusunda çok fazla umut taşımıyorum. Erdoğan böyle düşünse bile bu Cumhur İttifakı içinde çok büşük kriz yaratacak gibi duruyor. Ben bu yoklamanın ikinci kez yapıldığı kanaatindeyim Selvi tarafından” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDAR KAMUOYU YOKLAMASI YAPIYOR’

Halk TV yazarı Bila’nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Abdülkadir Selvi Ankara gazetecisidir ve iktidarla ilgili çok iyi haber alan bir meslektaşımızdır. Mutlaka AK Parti’nin içinde bir yoklama yaparak bu görüşleri yansıtıyordur.

İktidarın bu yazılar üzerinden bir kamuoyu yoklaması yaptığı da düşünülebilir. Bu konuda bir niyet taşımalarının nedeni de aslında ekonominin sıkışmış olması.

Batı kaynaklarından kredi bulmak için bu tür hukuksuz olarak değerlendirilen davalar önüne engel olarak konuluyor Türkiye’nin.

Bu engeli aşmak için yeniden yargılama yolu açılabilir mi, yapılan yoklama bu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Ancak bu yoklama MHP tarafından çok sert olarak karşılık buluyor. İktidarın bunu uygulamaya teşebbüs edeceği konusunda çok fazla umut taşımıyorum.

Erdoğan böyle düşünse bile bu Cumhur İttifakı içinde çok büşük kriz yaratacak gibi duruyor.

Ben bu yoklamanın ikinci kez yapıldığı kanaatindeyim Selvi tarafından.

MHP’nin bu konudaki tavrı değişmedikçe AKP’nin ve Erdoğan’ın adım atması zor diye düşünüyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com