Kulis: Devlet Bahçeli, Osman Kavala’nın tahliyesine onay verecek

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın MHP kulisine göre, Devlet Bahçeli önümüzdeki günlerde Osman Kavala'nın tahliyesine onay verecek.

  • ü
  • 21 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Yerel seçim sonrası CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde gündeme getirdiği Gezi sanıklarının ve 28 Şubat hükümlülerinin tahliye edilmesi gerektiği yönünde talepler siyasetin gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmeden sonra yaptığı “siyasette yumuşama dönemine girdik” yönündeki açıklaması, başta iş insanı Osman Kavala olmak üzere Gezi tutuklularının tahliye edileceği sinyallerini güçlendirmişti. Ancak bu iddialara Devlet Bahçeli ve MHP cephesinden sert tepkiler gelmişti.

Osman Kavala’nın yeniden yargılanmak için yaptığı başvuru da reddedilmişti. Ancak tartışmalar dinmiş değil. Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın MHP kulisine göre, Devlet Bahçeli önümüzdeki günlerde Osman Kavala’nın tahliyesine onay verecek.

Küçükkaya, MHP’nin rızası alınarak somut adımların atıldığına dikkat çekti ve 28 Şubat davasının hükümlü generallerinin affedilmesinin arka planında Bahçeli’nin verdiği onay olduğunu söyledi.

İsmail Küçükkaya, “Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel’in görüşmesinde gündeme geldi. Bu konuda somut adım atıldığı gün, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü, Büyükelçi Hasan Doğan CHP ile görüşmeye katılan Namık Tan’ı arıyor ve ‘Cumhurbaşkanımız talimat verdi, Özgür Özel”in gündeme getirdiği o konu çözüldü’ diyor. Burada MHP’nin de onayı var” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘KAVALA KONUSU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLEŞECEK’

“MHP’nin onay vermediği bir normalleşme adımı olmayacak. Öyle bir süreç yaşayacağız ki, Özgür Özel ile Erdoğan görüşecek; Erdoğan bunu Bahçeli ile konuşacak ve belirli konularda uzlaşmaya varacaklar. Adım adım gidecekler” diyen Küçükkaya, şöyle devam etti:

“Kavala konusunun da önümüzdeki belirgin bir süreç içinde çözüleceğini düşünüyorum. Bahçeli’nin buna da olur vereceğini ve ülkenin yüksek menfaatleri söz konusu edilerek böyle bir mekanizmanın işleyeceği kanaatindeyim. Bu normalleşmenin önümüzdeki kısa vadede Demirtaş’ı etkilemeyeceği kanaatindeyim.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com