40 bin fırın işçisi hakları için ayakta: Sigorta, hafta sonu izni, 8 saat çalışma

Diyarbakır'da sigortasız çalıştırılan yaklaşık 40 bin fırın işçisi, ücret ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için isyan bayrağını çekti. Fırın işçileri; sigorta, hafta sonu tatili gibi temel haklarının sağlanması için işverenlere 13 Eylül'e kadar süre tanıdıklarını açıkladı.

  • ü
  • 28 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’da 40 bin fırın işçisi ücretlerin iyileştirilmesi, sendikal haklarının tanınması, sigortalı çalışma şartlarının sağlanması ve daha iyi çalışma koşulları için 13 Eylül’e kadar işverenlere süre tanıdıklarını açıkladı.

İŞÇİLERİN YÜZDE 97’Sİ SİGORTASIZ 13-14 SAAT MESAİ YAPIYOR

Amida Haber’in aktardığına göre, Amed Fırın İşçileri Komisyonu Başkanı Adem Demir, Diyarbakır’daki fırın işçilerinin yüzde 97’sinin sigortasız çalıştığını ve günlük 13-14 saat mesai yaptıklarını belirtti.

Demir, “Bizler haftalık tatil hakkımızı kullanamıyoruz ve çoğu zaman 8 saatlik yasal çalışma süresini aşıyoruz. İşçiler olarak hafta sonu tatili, 8 saatlik çalışma süresi, sendika ve sigorta haklarını talep ediyoruz” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘EYLEM VE GREVLERİMİZİ BAŞLATACAĞIZ’

İşçiler, taleplerinin karşılanması için işverenlere 13 Eylül’e kadar süre verdiklerini ve bu tarihe kadar olumlu bir yanıt alamamaları durumunda çeşitli yaptırımlar uygulayacaklarını ifade ettiler. Komisyon Başkanı Adem Demir, “Taleplerimiz karşılanmazsa, eylemlerimizi ve grevlerimizi başlatacağız. Tüm işçilerimiz bu konuda hemfikir ve kararlı,” şeklinde konuştu.


 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com