5 bin lira zam isteyen işçi kafasına basılarak gözaltına alındı

İstanbul Esenyurt'taki CarrefourSA deposunda çalışan DGD-Sen üyesi işçiler, işten atılanların geri alınması ve maaşlarına zam yapılması talebiyle 15 gündür eylem yapıyor. Eylemlerini, Zeytinburnu'ndaki bir alışveriş merkezine taşıyan işçiler, "Size Sabancı'nın selamını getirdik" diyen polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

  • ü
  • 26 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Esenyurt’ta depo önündeki eylemlerini Zeytinburnu’ndaki bir alışveriş merkezine taşıyan CarrefourSA depo işçileri ve Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) örgütlenme uzmanlarının da olduğu gruba polis saldırdı.

Anka Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre, DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, yaptığı açıklamada protesto amacıyla içinde Carrefour bulunan Zeytinburnu’ndaki bir alışveriş merkezine geldiklerini ancak güvenlik personelinin polis çağırdığını ve kendilerine müdahale edildiğini anlattı.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin biber gazı sıktığını ve işçileri yere yatırdıklarını söyleyen Acar, 6 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

“Sabancı işçinin hakkını ver” diyen DGD-SEN sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla eylemi ve gözaltıları kamuoyuna duyurdu.

POLİS: SİZE SABANCI’NIN SELAMINI GETİRDİK

“Bu fotoğrafta gördüğünüz işçi 5 bin TL zam istediği için, evine ekmek götürmek istediği için ters kelepçeli. Takdir kamuoyunun…”  diyen DGD-SEN, polislerin “Size Sabancı’nın selamını getirdik” dediğini aktardı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

KAMOUYUNA ÇAĞRI: HERKESİ BEKLİYORUZ

“Tüm o şatafatın arkasında böylesine bir kin , böylesine bir işçi düşmanlığı, böylesine bir alçaklık!” diyen DGD-SEN, tüm kamuoyuna çağrı yaptı:

“Zeytinburnu Emniyet’inin önündeyiz. Gözaltılardan haberdar olamıyoruz. İşçi arkadaşlarımız ‘Sabancı’nın selamıyla’ gözaltına alındı, içerde nasıl muamele gördüklerini bilmiyoruz. Tüm duyarlı kamuoyunu Zeytinburnu Emniyet’inin önüne bekliyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com