Monica Fritz “Out of Place” ile İstanbul’da

Monica Fritz, farklı coğrafyalarda çekilmiş fotoğraflarını bir araya getiren İstanbul’daki ilk kişisel sergisi “Out of Place” ile Şule Gazioğlu Art & Design’da fotoğrafseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 25 Nisan 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Ünlü fotoğraf sanatçısı Monica Fritz, farklı coğrafyalarda çekilmiş fotoğraflarını bir araya getiren İstanbul’daki ilk kişisel sergisi Out of Place ile Şule Gazioğlu Art & Design’da fotoğrafseverlerle buluşuyor. Sanatçının sanat yaşamının her döneminden eserlerin yer aldığı sergide; Sicilya, İstanbul, New York ve Mısır gibi yerlerde çekilmiş 33 fotoğraf bulunuyor.

18 yaşından beri fotoğraf çeken ve Luigi Ghirri’den ilham aldığını belirten sanatçının çalışmaları şimdiye kadar Paris’teki Arap Dünyası Enstitüsü, Birleşik Krallık’taki Britanyalı Mimarlar Kraliyet Enstitüsü (RIBA) ve Suudi Arabistan’daki Kral Abdülaziz Dünya Kültürü Merkezi (Ithra) gibi pek çok kurum tarafından düzenlenen karma sergilerde yer aldı.

Fotoğraflamak için ışığın doğru ortamı oluşturmasını bekleyen ve ışığı takip eden Fritz, bulunduğu yerlerin “tipik” özelliklerini öne çıkarmaktansa gizli kalmış, alışılmışın dışındaki yanlarına odaklanmayı seçiyor. Işık ve gölgeyi özenle takip eden sanatçının işleri içerdiği insanların izleyici ile göz teması kurmuyor oluşu ve bir bütünün birer parçası olarak hareket edişleriyle sessiz birer ifade taşıyor.

Sanat tarihi profesörü Paolo Girardelli Monica Fritz’in çalışmalarını “Ritimli bir büyülenişler geçidi bu: her fotoğraf karesinde, yolları tesadüfen kesişen nesneler ve insanlar sanki birbirleri için yaratıldıklarını keşfediyorlar. Fakat bu bir sır, ya da Sicilya’yı ve Hindistan’ı, Sana ve İstanbul’u, New York’u, Milano’yu ve fotoğrafçının ruhuyla sorguladığı daha nice zaman ve mekân adasını birbirlerine bağlayan bir gizemin asla bulunamayacak cevabı.” sözleriyle açıklıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Monica Fritz’in İstanbul’daki ilk kişisel sergisi Out of Place 18 Mayıs’a kadar Şule Gazioğlu Art & Design’da görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com