Gündelik yaşamdan kurgusal fotoğraflar: Pictures

Fotoğraf sanatçısı Eren Göktürk, ilk kişisel sergisi “Pictures” ile 6 yıllık çalışmasından bir seçikiyi izleyici ile buluşturuyor.

  • ü
  • 23 Mayıs 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Günlük yaşamdan kurgusal sahneleri sinematografik diliyle aktaran fotoğraf sanatçısı Eren Göktürk, ilk kişisel sergisi Pictures ile 6 yıllık çalışmasından bir seçikiyi izleyici ile buluşturuyor. 13 büyük ölçekli sinematografik fotoğraftan oluşan bu seçki; çevre bilinci, kentleşme, felsefe, sinema, fotoğraf tarihi ve edebiyattan referanslar taşıyor.

Bir kişinin bir günde binlerce fotoğraf tükettiği bir çağda, her bir işini tuvalde çalışan ressam titizliğinde kurgulayan Göktürk’ün eserleri “Bir resim bin kelimeye bedeldir” sözüyle ilişkilendiriliyor. Sanatçının ışık, gölge ve bilinçli yerleştirmeler üzerine kurduğu yaklaşımında raf, kaldırım kenarı, dal ve çayırlık gibi her detay bir amaca hizmet ediyor.

Bireyin anlamlı bir katkısı olmadan büyük bir hızla değişen dünyada, kasıtlı olarak müdahale alanı kuran ve uygulamaya geçiren Göktürk; tüketim kültürünün şehir manzaralarından kesitler sunuyor. Mekânsal ağırlığın İstanbul olduğu İstanbullu fotoğrafçının sergisi, birçok küresel ve çok yönlü referanslar taşıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Pictures, 8 Haziran’a kadar OG Gallery’de ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com