Baştan sona Route 66: The Mother Road

Fotoğraf sanatçısı Rızacan Kumaş’ın Route 66 yolculuğunda çektiği fotoğraflardan oluşan sergi “The Mother Road” Fişekhane Cocoon’da sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 16 Mayıs 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Fotoğraf sanatçısı Rızacan Kumaş’ın bir ay süren Route 66 yolculuğunu gösteren fotoğrafları bir araya getiren sergi The Mother Road Fişekhane Cocoon’da ziyarete açıldı. Borusan Otomotiv BMW Motorrad’ın desteğiyle ve Mehmet Turgut’un küratörlüğünde gerçekleşen sergi, Kumaş’ın BMW R 18 B motosikletiyle yaptığı yolculuğu motosiklet tutkunları ve sanatseverlerle buluşturuyor.

Rızacan Kumaş’ın gözünden Route 66’nın ikonik manzaralarını ve kültürel çeşitliliğini ortaya koyan sergi izleyicilerin aynı zamanda 360 Derece VR teknolojisi ile Route 66’da motosiklet sürme deneyimi yaşamalarına da imkân tanıyor. Sergiye yıllardır BMW otomobillerini birer sanat eserine dönüştüren özel çalışmalara yer veren ve son 3 yıldır CI Bloom Çağdaş Sanat Fuarı’nda bu çalışmaları izleyici ile buluşturan Contemporary İstanbul ev sahipliği yapıyor.

Serginin küratörü Mehmet Turgut, The Mother Road için “Sergi, motor kültürünü ve sanatsal ifadeyi bir araya getirme vizyonunu güçlendiren bir dokümantasyon niteliğinde sanatseverler ile bir araya geliyor. ‘The Mother Road’ sergisi, motosiklet tutkunu sanatçının, motosiklet kültürüne olan derin saygısını ve bu kültürün fotoğraf sanatıyla nasıl iç içe geçebileceğini gösteriyor. Sergi alanının seçimi, motor sahiplerinin ve sanatseverlerin eserleri rahatça gezebilmesi için büyük önem taşıyor. Rızacan’ın bu sergide sunduğu eserler, yolculuğunun her adımında biriktirdiği tecrübeleri ve izlenimleri yansıtıyor. Özellikle neon ışıklı görseller üzerinde gerçek neon kullanımı, koleksiyonerler ve sanat tutkunları için yeni bir nefes. Bu sergi, Amerikan motosiklet kültürünü; bir Alman motosiklet olan BMW ile harmanlayarak sunuyor ve bu sayede global bir bakış açısıyla yerel bir dokuyu birleştiriyor. Serginin hem Türk fotoğrafçılığına katkı sağlayacak hem de gelecekteki genç sanatçılara ilham olacak bir değer yaratacaktır.” sözlerine yer verdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

The Mother Road 7 Haziran’a kadar Contemporary Istanbul Vakfı’nın Fişekhane’deki sanat merkezi Cocoon’da ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com