Üç ay peş peşe asgari tutarı ödenen kredi kartları kapatılacak mı?

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada üst üste üç kez asgari ödeme tutarı ödenmeyen kredi kartlarının hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatıldığı belirtildi.

  • ü
  • 02 Haziran 2024
  • ü
  • Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “3 ay peş peşe sadece ‘asgari ödeme’ yapan kart sahibinin kartının kullanıma kapanacağı” iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Söz konusu kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamamakta ve bu tür kartlar nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulmaktadır.” ifadesi kullanıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK), asgari ödemesini yapan kredi kartı kullanıcılarının kartının kullanımına kapatılmasına yönelik bir çalışması veya düzenlemesinin bulunmadığı öne sürdü.

‘HEM NAKİT HEM MAL VE HİZMET ALIMINA KAPATILIYOR’

Yönetmelik gereği bir takvim yılı içerisinde asgari ödeme tutarı toplam üç kez ödenmeyen kredi kartlarının nakit kullanımına kapatıldığına işaret edilen açıklamada, üst üste üç kez asgari ödeme tutarı ödenmeyen kredi kartlarının ise hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatıldığı hatırlatıldı.

NE ZAMAN KAPATILACAK?

Açıklamada, şöyle denildi:

“Söz konusu kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamamakta ve bu tür kartlar nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulmaktadır. Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ‘3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak’ iddiası doğru değildir.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Açıklamada ayrıca, piyasaların işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi istendi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com